Ge zijt gewaarschuwd!

Het ligt nu eenmaal allemaal aan mij. Want als het aan een ander had gelegen, had ik dit met groot genoegen in andermans schoenen geschoven. Maar zo ligt het nu eenmaal niet. Neen laat ik gewoon de werkelijkheid onder ogen zien. Er niet omheen draaien en mezelf niet verwennen door zand in mijn ogen te gaan strooien, dat kan ik beter over laten aan Klaas, die dit veelvuldig Vaker doet. En laat ik vooral niet aan het Rad van Fortuin gaan draaien, hoewel ik steeds wordt overvallen door die Bitcoins dan wel de fiches die mij via het web ter hand worden gesteld. Laat ik me liever met mijn eigen zaken blijven bemoeien, dan is er maar een die ik uiteindelijk verantwoordelijk kan gaan stellen, te weten: IK! Zo eenvoudig kan de constatering zijn en zo simpel laat het leven zich verhullen. Nu weet ik wel dat het over het algemeen wel meevalt, dat het slechts een kwestie van interpreteren is om te ontdekken hoe de vlag er bij hangt, hooguit kan het slechts een kwestie van blijven ademhalen zijn dat ervoor zorgt dat niet alleen het hart blijft kloppen, dat er nog steeds sprake is van een bloedsomloop dat mijn hersenen wonderen laat verrichten, dat neemt niet weg dat de zinnen die ik je nu in het vooruitzicht stel, de aankomende week er niet om zullen liegen. Een week lang praatjes en geen plaatje te ontdekken. Gij zijt dus gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt nu eenmaal voor meerderen. Daar heb je dit keer geen schaduw voor nodig. En om ervoor te zorgen dat de aftrap niet direct door koudwatervrees voor een zeiknat gevoel gaat zorgen, begin ik daar nu reeds aan. Geen fine fleur dit keer, geen erbarmen maar de woorden die straks aan de einder zullen opdoemen zijn van een totaal ander karakter als dat je mogelijk van mij gewend bent. Dat alles doet er eenvoudigweg niet toe, het gaat erom dat ik de zaak draaiende weet te houden. En mocht dit geheel niet geheel aan de verwachtingen voldoen, ach duidt het hooguit mij maar euvel!