GEDACHTEN van een kip met een KOP dr’op!

‘Ik raak behoorlijk van de leg, omdat de mens niet weet waar die het zoeken moet. Ophokplicht. En waar in het verleden dieren geruimd werden, zijn nu de mensen die het niet gehaald hebben aan de beurt. En dan iedere keer verwachten dat ik een ander eitje leg?! Geen denken aan, een kip zonder kop is hooguit een dier dat zijn verstand nog niet verloren heeft. En dat ze schuilen in mijn hok? Ik ga nog steeds op tijd op stok, maar heb nu weer een ander probleem. De tijd gaat vooruit terwijl ik in mijn eigen biologische klok blijf hangen.


En dat de wereld nog steeds doordraait, daar heeft geen Matthijs meer een boodschap aan. Ook hij zal moeten leren: het kan verkeren! De juiste tijd is nog steeds Pontiac tijd, maar deze klok is door de Rolex verdrongen. Maar het maakt geen moer dan wel een radertje uit: wanneer het jouw tijd is, valt er weinig meer te dealen. Dingen liggen nu eenmaal in het GROTE BOEK vast, maar het moment dat een andere bladzijde wordt omgeslagen, dat blijft het raadsel van de tijd met als toekomst perspectief de eeuwigheid.


En wanneer men denkt bij een ander te kunnen schuilen, desnoods hoopt uit te kunnen huilen, blijft dit keer de deur gesloten en ook de Harer Majesteit ‘Onverdroten’, valt nergens meer te ontdekken hooguit dat je op dit moment bezig bent om een kind te verwekken. Daar heb je geen stroomuitval voor nodig, en een voorbehoedmiddel lijkt mij momenteel wat overbodig.


Was het alleen maar om op termijn, de doden met levenden aan te gaan vullen, een andere reden zou ik niet weten, laat staan onthullen. En dan nog wat: over dat spijbelen wat hij deed gesproken, ook daar komt nu een einde aan, maar… zal dat op termijn wel overgaan?!’

Gedachten van een kip met een kop dr’op!

En de MAAN?! Die trekt zich van alle calamiteiten op AARDE geen moer aan!

PPS(t):

MET EEUWIGHEID ALS NORMGEGEVEN, DUURT EEN MOMENT EEN MENSENLEVEN.