Gedane zaken etc.

Wanneer het toonaarden betreft, geeft menigeen een ‘niet thuis.’ Want niemand zit te wachten op gebeurtenissen die als het ware buitenissig zijn. Een bericht dat iemand plotseling is overleden, dat iemand getroffen is door een val, een ongeluk is overkomen, dan wel een ander spoedgeval. En waar dan wel gewag van wordt gemaakt door het verzenden van appjes. Je moet nu eenmaal met je tijd meegaan en het gebeuren dat je ‘overkomt’ heeft dan weer niets te maken met de keuzes die je maakt.

Het moet zo zijn en voor hetzelfde geld had het iemand anders kunnen overkomen. Neem nu een dag als gisteren, waarbij de toon werd gezet door een winterbar-b-que te organiseren. Want wat zich zomers vaak voordoet, kan voor de verandering natuurlijk ook in de winter plaats gaan vinden. Waarbij het eigenlijk niet uitmaakt of de winter zich kenmerkt door een winterse neerslag. Ook daar kun je tegenwoordig geen peil meer op trekken, voor hetzelfde geld steken de narcissen hun kopjes boven het maaiveld uit.

pollen(s) of…

En weten hazelaars van geen ophouden, waardoor er vroegtijdig sprake is van hooikoorts. En ook de pollen laten zich niet onbetuigd. Met z’n allen voor allen die daar dan weer gevoelig voor zijn. Lente, zomer, herfst herfst herfst winter in het voorjaar. Je kunt ook daar geen staat meer op maken. En wanneer de klok 9 heit te slaan, kijk dan niet vreemd op dat dit tijdstip ook aan een variabele onderhevig is. Blijkt op een ander moment dat het dan al 10 uur is geweest, de zomer de wintertijd heeft verslagen. Dat het loopt zoals het loopt, ook daar valt weinig tegenin te brengen.

wilgenkatjes?!

Je moet het er maar mee doen en het blijkt zo vaak: gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer!