(g)EEN raadsel!

De leuke dingen zijn op de vingers van geen hand te tellen, voor de nare dingen kom je handen tekort. Het tekent duidelijk dit moment en waar de een zich mag verheugen om nog open te zijn, staat de ander voor de dichte deur met zijn handen in zijn haar, dat reeds tot schouderhoogte aan het groeien is gegaan. Niets als de overheid uiteindelijk besluit om tot een algehele lockdown over te gaan, maar ook nog eens een omslag in het gemiddelde denken van de mens, bij uitstek een sociaal wezen en nu gedwongen om zich asociaal op te gaan stellen. Niet verder kijken dan dat de dichte deur de toegankelijkheid verspert, van enig optimisme kan welhaast geen sprake meer zijn, de vraag wat primair noodzakelijk is om in behoeften te kunnen blijven voorzien is duidelijk naar voren gebracht en de pakketbezorgers kunnen de aanwas ternauwernood nog aan.

Ooit was er sprake van een volk dat radeloos was, een regering die de neiging vertoonde om redeloos naar het reddeloze van het geheel te kunnen kijken, dat nam niet weg dat ook dat volk toen er weer overheen is gekomen. Daar, ergens aan het einde van een imaginaire tunnel is de wereld ook over die schok heen gekomen, maar dat is verleden en we leven nu in het NU! Waarbij de vooruitzichten bepaald niet rooskleurig zijn en de Kerststerren er nog van alles aan gelegen is om menig huiskamer van wat kleur te voorzien. Een kerstster, een kerstboom, een kerststol, een kerststal en ergens ver weg ongetwijfeld de nodige herders en de wijzen die niet wijs worden van het wijzen op de regels die ook op hen van toepassing zijn.

Waardoor dit bericht weer een ander tintje krijgt, de rode kleur met andere kleuren naar voren komt, de dennenboom veelal een spar is en de Nordmann zich mag verheugen op een kluit, waardoor het groen van normaal toch ergens een rol kan gaan spelen. Geel, oranje en rood kleuren zijn die zich elders voordoen en waar het wit en blauw gebleven is…

ook dat is een raadsel!