’tisffnieaers!’

TOON VEERKRACHT!

‘… daar hoef je nu eenmaal niets van te verwachten!’ Dit keer mag je je eigen frustratie naar voren brengen, dan maak ik het verhaal wel verder af. Want wie verwachtingen schept, loopt nu eenmaal de kans dat hij zijn billen brandt en het resultaat van deze exercitie is dat je om moet weten te gaan met de blaren die daar dan weer het gevolg van zijn. De man was duidelijk! Had dit keer een helder betoog en wees er nog eens fijntjes op dat een verstandige lockdown niet het resultaat naar voren bracht wat eigenlijk de bedoeling was. Intellect speelt dit keer geen rol en waar vele andere landen ons reeds voor zijn gegaan, is het ook ons land dat dit keer geen beurt meer kan overslaan. Maar waar ik het meest van onder de indruk ben is het woord dat ik reeds lang tot mijn beschikking heb: ‘veerkracht!’ TOON VEERKRACHT had ik dit jaar op mijn eindejaarskaart staan niet in de wetenschap dat juist dit woord van vleugels zou worden voorzien. Waarmee ik absoluut niet pretendeer mijn tijd reeds lang voor te zijn gegaan, het feit dat ik de beschikking heb en heb gehad over een foto die ik al eerder tot mijn beschikking had, was simpelweg een truc uit mijn oude doos, in dit geval in mijn archief.


En zoals voor een archivaris niet van toepassing is, heb ik geen enkel idee op welk SD kaartje dit terug te vinden valt. Want die kaartjes bewaar ik en waar een ander zijn of haar toevlucht neemt om het geheel nog eens op de computer als back-up vast te leggen, kom ik simpelweg om in de beelden, die niet eerder zichtbaar zijn dan wanneer ik dat kaartje in het gleufje duw. En ik heb wat van die kaartjes…


Voorlopig hebben we ook weer ’tijd zat.’ Geen gedonder met Kerstinkopen, door de weeks alsof het een Hervormde zondag is, de Kerken vallen er weer eens buiten en wie binnen geen was kan doen, mag van een stomerij gebruik blijven maken. Dus was ik onderweg om een pakje shag te gaan halen, kwam onverrichter zake de winkel uit en kon alleen wat postzegels bemachtigen, een pakketje afgeven en geen pakketje op gaan halen. De mensen achter de balie keken wel naar hun uitgebreide tabakswaren, BOA’s liepen geregeld langs, de Staatsloterij en de Kansspelen liet dit keer geen lichten zien en de kans dat een winkelier alsnog een boete van 4000,00 euro opgelegd kan krijgen, die kans lieten ook zij dit keer die kans aan zich voorbijgaan.

VEERKRACHT!


’tisffnieaers!’