GEKONKEL!

FOP SPEEN II

Wordt het woord nu bij de daad gevoegd of is het net andersom?! Ik heb geen idee hoe dat zit bij Feijenoord, dat ze kunnen ‘lulle’ zonder twijfel en dat er gepoetst moet worden om het resultaat van dit jaar ver in de boeken neer te kunnen zetten, ook dat is mogelijk een reden dat Ahoy straks te maken krijgt met een andere Kuip. De concurrentie om de hoek en waar mogelijk op termijn die nieuwe kuip de naam van Willem zal gaan krijgen, slechts een kwestie om het hiernumaals in te ruilen voor het hiernamaals. De vlag ging uit de wimpel hing erbij en voor je het weet staat Nederland straks ook nog ergens in een finale.

Actie van de een roept nu eenmaal Action op van een ander. De donuts zijn niet aan te slepen, de ballen vertonen weer een ander kenmerk en waar sprake kan zijn van een supportersaanhang wordt dit van hogerhand gedecimeerd. Met dalende cijfers en minder lieden om voor te zorgen maakt Nederland zich op om op termijn mogelijk grote belastingschulden kwijt te schelden. En dat er her en der met grote regelmaat wordt gescholden, ook dat is inherent aan de huidige omstandigheden. Dat er leden van een politieke partij een slaatje (100 miljoen voor wat mondkapjes) probeerden te slaan onder de noemer van altruisme, ook daar zal die andere partijgenoot op termijn minder van kunnen gaan genieten. Tenslotte is hij al een tijdlang demissionair en voor een missionaris post niet in de wieg gelegd. Hij houdt het maar op zijn protestantse achtergrond, hoewel met gereformeerden en hervormden weet je niet zeker waar je aan toe bent. Of je moet staakundig gezien je christelijke achtergrond te grabbel gooien. Want heel eerlijk gezegd, heb ik weinig fiducie in een coalitie van zeer gemengde huize.


Dat van die kameraden is ergens onderweg verdwenen, de moed er in houden is veranderd in een moet en wanneer er wat te laten valt, geeft menigeen niet thuis. Waardoor de toestand in de wereld en met name in Nederland afhankelijk is van wat Wopke nog meer voor ons in petto heeft. Leider van een bend(e) die zich kenmerkt door de verschillende geloofsovertuigingen. En om dat tot een eenheid te smeden, ook dat zal van hem de nodige kronkelingen vragen. Want kom je de een tegemoet, dan zal de ander van zich laten horen. Het heeft veel weg van wat politiek beoogt: gekonkel!