GRATis…

Het geeft geen pas wanneer je buiten de lijntjes kleurt, van het padje afraakt en je mondkapje aan de wilgen hangt. Zeker niet wanneer de wilgen knotten, en de beddenpissen en de pissebedden een totaal verkeerde weg inslaan. Van de borden van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond hebben zij immers geen kaas gegeten en wanneer er gratis iets te halen valt vormen zij dikke rijen en denken uiteindelijk dat gratis ook echt gratis is. Maar dat is veelal niet zo, wanneer de Lidl mij trakteert op een kans om voor 500,00 euro boodschappen te kunnen gaan doen, wanneer Bol.com mij de mogelijkheid biedt om voor 100,00 een kans te maken of wanneer de Bankgiroloterij, de Vriendenloterij dan wel de Postcodeloterij met cadeautjes gaan strooien, zijn het stomweg verleidingen waar ik niet direct van geporteerd ben.

Wat ooit Readers Digest met papier probeerde om de mogelijke kans op een geldbedrag dit koppelde aan een abonnement, liep ik met grote regelmaat naar de postbus, zeker wanneer ik bericht kreeg dat die kans steeds groter zou gaan worden door deze volgende brief in te gaan sturen. Het gaat simpelweg om verleiding en om juist die verleiding te weerstaan, dat vergt niet alleen wat moed maar ook een kracht. Met bitcoin is het weer veel va n hetzelfde en door 250,00 euro in de pot van de techfondsen te storten loop je de kans dat… het Monopolyspel bestond uit een Algemeen Fonds maar bood ook Kansen. En wanneer je direct naar de gevangenis mocht, niet langs af ging was het soms heel verstandig om daar maar te blijven zitten, vermits je voldoende straten en steden in je bezit had en jouw hotels duidelijk gevuld werden met de gelden die onderweg door anderen moesten worden betaald.

FOPspeen III

Vandaar dat ik in de herhaling een derde fopspeen naar voren breng, omdat herhaling er ook voor kan zorgen dat je doordrongen wordt ven het feit dat ik eerde naar voren heb gebracht…