GESNEEEEEEEEEEJEN!

Stel je voor dat het in 1 keer goed gaat. Neen, na drie pogingen is het dan toch gelukt. Vergeet je het een dan wordt dit automatisch gevolgd door wat anders en voor je het weet ben je de draad kwijt. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je dan weer op een toets drukt met de titel: ‘wijzigen.’ Althans wanneer die toets doet wat het belooft en ook dat blijkt dan weer een vraag te zijn. Het was gisteren zo’n dag waarop ik dacht ‘het zit me weel gesneeeeeejen!’ Ik heb zo van die dagen, waarop ik niet veel meer doe dan me niet te wassen, laat staan me aan te kleden en dat mijn pyjama en ochtendjas mij als een mantel zonder liefde bedekt. Enigszins bezwaard voel ik me dan wel en wanneer ik besluit om toch maar achter dit apparaat te kruipen, vliegen mijn vingers in een razendsnel tempo over het toetsenbord. Kreeg ook nog een vriendeIijk verzoek, waar ik aan heb proberen te voldoen. Maar of dit geheel en al gelukt is…

Maar wat me wel gelukt is een volgende bestelling te plaatsen bij de HEMA. Want de mensen die daar hun brood verdienen met het gebak dat twee dagen van tevoren besteld moet worden, dat zal dan ook wel weer een dingetje zijn. Neen ik beperk mij tot het afdrukken en maken van wat kleine boekjes waar ik dan een mate van bevrediging in vind. Let wel, een mate. Te weten dat in de loop van de week ik een tijdslot mag gaan afspreken om mijn bestelling op te halen, ook dat is een beperkt gegeven. Het ziet er niet naar uit dat op de korte termijn versoepelingen zullen gaan plaats vinden, wanneer het hele demissionaire kabinet in lockdown komt te verkeren en van quarantaine sprake is. Ik bedoel maar, liever kies ik zelf voor mijn ophokplicht, hoewel van een plicht ook geen sprake kan zijn. Vrijwillig afzien en de dingen van de dag naast mij neer leggen, ook dat staat garant voor een minimale basisbehoefte.

En wanneer ik besluit om Bruine Bonensoep van Unilever te gaan nuttigen, ook dat is een uitkomst. Maandag, wat een klotedag, laat dinsdag er maar voor zorgen dat… ik in ieder geval de rondzending van de postzegels naar elders kan gaan brengen!