het kan ook”te gek!

Heel eerlijk gezegd word ik er een beetje moe van. Voorspelbaarheid in de vorm van vroegtijdig inzetten van kerstnummers en de top 2000 die ook nog eens zo voorspelbaar wordt. Hooguit dat die boeren met een negende plaats tevreden zullen zijn, dat AZ retteketet die 2000 niet heeft gehaald en dat Utopia nog een vervolg kent van twee dagen. Omdat ze op de werkelijkheid twee dagen achter lopen… Dus simpelweg nog even afzien maar het doet mij goed dat ik vandaag toch nog het een en ander tot mijn tevredenheid heb veilig weten te stellen. Circus delen de een onderweg, de ander reeds op zolder te vinden dan wel als cadeau onder de kerstboom terecht gekomen.
En het huis is verder in beslag genomen, Vincent veilig gearriveerd, de slaapkamer enigszins aangepast en LIVA die de boel op stelten weet te zetten. Een blij kind, dat met haar treintje door de kamer banjert, ‘gezonde’ patatten weet te verorberen en zorgvuldig met haar kerstboom weet m te gaan. Gelijk in het verleden op school ook nog weleens met van die klittenbandplakkers de boel werd aangekleed. Om uitleg te kunnen geven omtrent een paard, een hond of een kat desnoods. Nu zijn het zuurstokken, herten, een sneeuwman dan wel rode bolletjes die aan Rudolph doen denken. En waar het wit achterblijft, de temperaturen met ruim 10 graden boven het vriespunt, de nachtelijke afkoeling voor bevroren ramen van auto’s zorgen, kan het haast niet anders dan dat de dagen in aantocht zijn. Kerstmis, tot het je oren uitkomt, de schotels niet aan te slepen zijn, er dient vooral gegourmet te worden en van een eenvoudige fondue kan welhaast geen sprake meer zijn.

Zo achterhaald, maar voor mij nog steeds een genot! Ik pas me aan, weet niet beter dan dat ik mijn bloedverdunners voor even op een laag pitje dien te zetten, dat antibiotica zijn werking niet heeft nagelaten en wanneer ik constateer dat ik 6,0 aan INR waarde heb… moet ik er zorgvuldige voor waken om niet te vallen, geen bloedingen te krijgen noch dat ik anderszins in het medische circuit terecht kom. Het kan immers ook ’te gek!’