Hoe bestaat ut??????

Ontwikkeling. Ontwikkelding. Het scheelt een letter, maar dat kan de pret niet drukken. Want wanneer Kees mij inzage geeft in zijn ontwikkeling, komen daar schetsen tevoorschijn die aangeven dat ook bij hem de tijd niet heeft stilgestaan. Van simpele schetsen, het maken van boekjes en alle variabelen die zich in die tijd hebben voorgedaan, dat bracht mij op het idee om daarmee aan de haal te gaan.

Schets I

Dat wil zeggen dat ik in een willekeurige volgorde wat werken door zijn loop der tijd naar voren wil gaan brengen. Of dit geslaagd is mogelijk een raadsel, dat ik hem hoog acht een gegeven en dat alles wat dies meer zij mogelijk een rol kan gaan spelen, ook dat neem ik maar op voorhand aan. Tenslotte zat ik om wat zaken verlegen en door het genieten van de zon op zijn balkon, kon ik deze zaken tot mij nemen.

Schets II


Neen, het draait dit keer niet om mij en waar ik Kees de gelegenheid kan gaan geven om op deze ‘Ode aan zijn Werk’ commentaar te gaan geven, dat is geheel en al aan zijn zijde. Tenslotte was het gisteren donder en bliksem en wanneer het gedonder in de glazen oproept, ook dat is te verkiezen boven de alledaagse sleur waar menigeen terecht in is gekomen. Het gaat immers om vermaak en de wijze waarop ik mij met hem weet te vermaken. Het is ogenschijnlijk van nul en generlei waarde en door dit soort woorden te gebruiken hoop ik hem zodanig te prikkelen dat de prikkels die ik zo van node heb, iets van een reactie gaat bewerkstelligen. Maar nogmaals, ik kan niet in zijn brein kijken en mocht dit wel zo zijn zou ik versteld staan van alles wat zijn brein naar voren weet te brengen. Neen, ik gebruik geen platitudes, het feit dat ik met het woord ontwikkeling aan de haal ben gegaan door daar de letter d aan toe te gaan voegen…

Schets III: vruchtgebruik


Het is dan ook geen wonder dat de titel dit keer garant staat voor de vraagtekens die achterwege blijven!