TEGENgeSTELD

Tweeledig! Dat hangt er maar net vanaf hoe je het bekijkt. Of gewoon hoe je daar tegenaan kijkt. Of dat je iets ziet wat ik niet zie. Of dat je denkt wie steekt de draak nu met zichzelf? Of gewoon, hoe serieus dien je deze objecten te bekijken. Waar de een zich serieus met werken bezig houdt, kan de ander nogmaals ergens de draak mee steken. Het hoeft niet eens een draak te zijn waar ik je vandaag mee lastig val, de een neemt iets in haar handen en de ander probeert daar een serieuze draai aan te geven, waardoor ook dit bericht wederom de nodige aandacht te wachten staat.

Waar ik verlegen was om ‘input’ is de ‘output’ daadwerkelijk aanwezig. Daar heb ik geen put in voor te gebruiken want die man is overtuigd van zijn gelijk. Dat hij daarmee velen een loer weet te draaien, ook dat komt te staan op zijn gelijk, waar dan weinig tegenin valt te brengen. En zo zie je maar weer dat de wereld desondanks niet veel meer hoeft te doen dan door te draaien, terwijl de mensheid er alles aan doet om niet door te draaien, wijl schrijver dezes er alles aan doet om ook zijn aandeel naar voren te brengen.

Tegengesteld zal de titel zijn en waar serieuze handen een rol spelen staat aan de andere kant een voorbeeldig kunstenaar met zijn werk in het daglicht. Niet dat deze persoon zichzelf niet serieus neemt, dat doet hij wel degelijk, maar zijn interpretatie van een bepaalde opdracht heeft wel enige uitleg nodig. FOOD was de opdracht en Kees raakte in de MOOD. En waar hij naliet om zijn werk aan padlet toe te vertrouwen, heb ik de eer om zijn werk alsnog naar voren te brengen. Zijn brein kent nu eenmaal geen grenzen en waar tegenwoordig alles in het kader van grenzen wordt bepaald, is het een lust om op deze manier zijn interpretatie naar voren te kunnen brengen.

Was het alleen maar door het feit dat er geenszins sprake is van iets grensoverschrijdend…