ik, ANDREAS & INGRID.

ik. ik BEN. ik BEN ME. ik BEN ME WEER. ik BEN ME WEER EENS. ik BEN ME WEER EENS TE. ik BEN ME WEER EENS TE BUITEN. ik BEN ME WEER EENS TE BUITEN GEGAAN, kom de afgelopen dagen niet buiten. Maar wanneer ik me te buiten laat gaan, kijk dan niet vreemd op wanneer de bel gaat, de pakketbezorger een zwaarwichtig pakket overhandigt en wanneer de verpakking is verwijderd daar een naam opduikt: ANDREAS GURSKY. Een voor een groot deel der Nederlanders een onbekende naam, maar wanneer je op zoek gaat naar een foto van zijn formaat (Rhein II) kijk dan niet vreemd op dat daar een bedrag mee is gemoeid, die menig lotto winnend miljonair de schellen van zijn of haar ogen zullen laten vallen.

Maar hoewel het gisteren weer eens een weinig verheffende dag is geweest, kan ik mijn genoegen ten aanzien van dit boek niet nadrukkelijker naar voren brengen dan dat ik dit bij deze doe. Kwam dit werk op Marktplaats tegen, bood een bedrag en was heel blij met een reactie van elders uit dit land. De prikkel dat deze vierde druk ook een bepaalde mate van zeldzaamheid vertegenwoordigt, laat ik voor wat deze is, het werk als zodanig kent zijn oorsprong in THE MUSEUM OF MODERN ART en bevindt zich in New York, maar ook dat zal menigeen niet verbazen. New York voor velen the place to be, maar wanneer je daar woont omdat daar je werk te vinden valt, kijk dan niet vreemd op in het sociale domein nog het nodige te winnen valt. Het is nu eenmaal niet allemaal Wall Street en penthouses die zich van de rest weten te onderscheiden, laat staan dat het krabben van wolken een zodanige vlucht heeft genomen dat het meer een jeuken is geworden dan dat het krabben nog enig soelaas biedt. Het krijgen van jeugdpuistjes zich vaker voordoet dan dat acne de gelaatsuitdrukking van een maskerachtig glans weet te voorzien, en pan cake ook reeds lang uit de mode is… En wanneer er dan zo nodig nog gepoederd dient te worden dit veelal de neus betreft en het biljetten zijn die een aantal nullen met zich meedraagt. Maar ook daar gaat het vandaag niet om! Waar mijn gevoel het gisteren weer eens behoorlijk liet afweten, kan ik vandaag niet veel meer doen dan met een tweetal gelijkwaardige beelden de kaart van Ingrid als afsluiting van dit bericht te gaan gebruiken.

Neen, ik noem geen namen maar naast ik, Andreas en Ingrid dient dit voldoende te zijn!