Ik snap weer eens… geen hout!

‘Hoe bestaat het?!’ En als het al bestaat, hoe kan ‘het’ dan dat dit bestaat? Bestond het al eerder dan dat de mensheid op Aarde kwam te vertoeven, wat is het drama dat schuil gaat achter het bestaan en wat is de waarde van dit deel op het totaal van een geheel? Geen idee, maar waar de mensheid zich kan verheugen op het bestaan, geldt dit niet voor iedereen. Er zijn nu eenmaal situaties waarbij je denkt: ‘hoe bestaat het?” En wanneer je tegen deze vraag aanloopt, kun je mensen die er verstand van hebben inschakelen om dat wat bestaat en waar je last van hebt, dit voor je op te lossen. Neem nu een lekkende kraan, je vervangt een rubbertje en hoopt dat het probleem is opgelost. De kraan druppelt niet meer, maar zorgt ervoor dat wanneer je water tapt een geluid ontstaat dat doet denken aan een drilboor. En dan een eenvoudig huis, tuin en keukenapparaat. Van Bosch desnoods of van Makita. \


Dus draai je de kraan als de sodemieter dicht en wordt dan geconfronteerd met een kraan die niet meer druppelt, maar een straaltje produceert. Helder drinkwater dat wegvloeit en ten einde raad besluit je dan maar om de wateraanvoer geheel stop te zetten, gelijk ene Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan ooit de kraan heeft open laten staan. Uiteindelijk was de hele stad onder gelopen, hetgeen simpelweg de overtreffende trap van een bericht naar voren bracht.


En als zo’n dag begint, heb je geen idee hoe zo’n dag gaat eindigen. Want als dan zwager en zus spontaan langs komen, er voor die avond een macaronischotel met salami en gezonde paprika’s op het programma staan, waarbij veel snijwerk een belangrijk deel van de tijd op gaat slokken, het mij niet lukt om op mijn inloggen dit bericht te kunnen gaan plaatsen, dan ja dan, dan denk ik ‘hoe kan dit nou’ en is van een bestaan geen sprake meer.