Ik stond erbij…

Het zijn niet zozeer de platitudes, waar je tegenwoordig je nekt over breekt, maar het zit meer in de herhalingen. Is er uiteindelijk na vele jaren een pensioenakkoord, buigen geletterden zich over dit ruim 540 pagina’s tellende document, komt men met een brandbrief naar voren en wordt het proces weer teruggebracht naar af. Is Koolmees vertrokken, probeert de NS weer op de rails te krijgen en kondigt datzelfde NS aan dat door personeelstekort er minder treinen gaan rijden. Dat intercity’s uit gaan vallen, dat de treinen niet langer maar korter zullen zijn en dat het fenomeen van haringen zich wederom gaat voordoen.

Platitudes die zich het beste laten omschrijven platte dan wel banale omschrijvingen, waar menigeen aanstoot aan neemt, dan wel probeert deze te vermijden. Vermeiden zou ook een mogelijkheid kunnen zijn maar het is duidelijk met een lange ij. Nu weet ik wel dat de wind die op dit moment uit het zuidwesten waait, Den Haag zal gaan mijden, maar dat de Tweede Kamer hier weer mee wordt opgescheept, ook dat valt niet te voorkomen. Opdat de BV Nederland voort kan draaien op de koers die de Kleine Roerganger met zijn gevolg heeft uitgezet, dat het wat stilletjes is op diverse fronten en dat al die Ministers op de hoogte zijn van dat wat voor de toekomst van velen van belang kan gaan worden. Fluctuerend, wanneer Knot wat ballonnetjes het luchtruim laat kiezen, helium een edelgas is en methaan van een ander kaliber.

Prothos niet alleen een naam, maar ook straks een volgende crisis naar voren kan gaan brengen. En waar een Rechter dan weer een uitspraak over doet. Juristen aan het werk houdt, de balans die in zijn evenwicht gestoord raakt en het er in meer dan wel mindere mate het van belang is waar de burger in zijn of haar belangen wederom wordt geschaad. Je hoeft er de krant maar voor open te slaan en alle mogelijke negatieve klanken krijgen de voorkeur.

Kamargurka schreeuwt!

En ik? Ik stond erbij, nam het tot mij en keek er verder naar.