Ik vertolluk, ik vertolluk de gevoelens van…

“Ik vertolluk, ik vertolluk de gevoelens van het volluk, zong ooit Corry Vonk, en deed dit met een vlaggetje, hoedje en een toetertje…’ En dat aan de vooravond dat Rutte IV zich opmaakt om een bordesscene met de Koning te laten passeren. Wanneer er sprake is van het voordeel van de twijfel, heb ik daar toch nog de nodige twijfels bij. Maar waar wordt verondersteld dat het NIEUWE elan gepaard zal gaan met een ploeg die met frisse moed de puinhopen van Rutte III zal gaan opruimen, wanneer er nog meer donkere wolken opdoemen en een datum als 14 januari mogelijk wat verruiming gaat opbrengen, een zodanig dingetje als dat het klimaat zich mag gaan opmaken voor kernenergie, dat Duitsland aan de vooravond staat van een totaal gebrek aan Russisch gas en dat de bruinkool nog steeds als energiefactor een rol blijf spelen, hoe leuk wil je het hebben onder een paraplu van dat veronderstelde nieuwe elan. Met een regenboogplu of toch maar met wat frivole vlaggetjes, hoedjes en wat toetertjes?!

Of wat te denken van een slak die zich opmaakt om met het nodige gekrakeel zijn bijdrage aan het milieu te gaan geven? Bij slakken geen woningnood, zolang die naaktslak maar uit de buurt blijft en wanneer een vogel zijn blik richt op die slak met dat huisje, die slak bij zijn kladden pakt, hoog in de lucht naar beneden laat vallen waardoor het huisje breekt en de vogel zich tegoed doet aan het slijm dat geen spoor meer achterlaat.

Het heeft iets weg van de mens die niet te beroerd is om een levende oester te verschalken, zich het zilte van dit kostelijk goed uitermate laat smaken om vervolgens dan maar weer een glas alcohol vrije wijn tot zich te nemen. want we zitten natuurlijk weer in een maand van de goede voornemens, blij dat je wordt van alcoholvrij en de geneugten van de nog steeds gesloten terrassen, de handhavers die niet veel meer hoeven te doen dan die enige mens die zich in de stad voordoet te attenderen op het feit dat de pijlen rechts bedoeld zijn om daar te gaan lopen, opdat je die enkeling die zich aan de andere kant voordoet niet voor de voeten te hoeven lopen, ach het heeft iets weg van het plaatje wat vandaag dit bericht illustreert.

Wij maken ons op om…