In het VOOR uit ZICHT.

Als men mij op dit moment de vraag zou stellen; ‘hoe zie jij de wereld op dit moment?’ zou ik kunnen antwoorden met ‘gematigd optimistisch.’ Maar die vraag wordt mij helaas niet gesteld en waar voorheen de toestand in de wereld door Meester GBJ werd beantwoord, zijn het momenteel uitsluitend ’talk shows’ die beperkt op de vraag ingaan. Hetgeen betekent dat het nieuws als zodanig wordt uitgemaakt door een redactie die zich voornamelijk richt op de ‘Grote Gemene Deler’ en van een Kleinste Gemene Veelvoud geen sprake kan zijn.

Maar mogelijk dien ik mijn blik op de wereld bij te gaan stellen, of dat een redelijke vorm van realisme mij meer doet dan ik me momenteel voor kan gaan stellen. Want het zijn in de regel mensen die zich zodanig in de materie hebben verdiept, dat daar een zekere nuance een rol in is gaan spelen. Anders wordt het wanneer de pensioenfondsen zich open en bloot aan het volk presenteren en waarbij indexen tot na 2025 misschien tot de mogelijkheden gaan behoren.

Of dat een cruciaal jaar als 2030 ervoor zorgt dat we van het ‘gas’ af zijn, dat molenparken bij een zuchtje wind de wieken laten draaien dat isolatie in plaats van quarantaine een nieuwe standaard is geworden, dat Liander in staat blijkt te zijn om de hoogspanningskabels dan wel alles dat onder de grond ligt van een zodanige capaciteit weet te voorzien, dat ieder huis een oplaadpaal aan huis heeft en dat benzine zo duur wordt, dat het loont om wederom het stalen ros uit de schuur te halen, wel voorzien van een oplaadbare batterij.


Of dat warmtepompen het huis zomers koelen om in de winter die extra trui aan te gaan trekken en dat wollen dekens van een beperkte hoeveelheid schapenwol van een Texels schaap in een andere behoefte weet te voorzien. En iedereen aan een vegetarische hamburger is gegaan, het plantaardig deel wordt ingeruild van carni- en omnivoren in de nieuwe standard van de herbivoor, dat het gras van de buurman voldoende in trek is bij anderen die ook zijn overgegaan tot het nuttigen van bijzondere grassoorten, dat het gras ooit groener was en nu geel gedijt, is een totaal ander fenomeen.

niet GROEN!

Ik bedoel maar: hoe bont wil jij het hebben met in het vooruitzicht dat…