Kijk doos een Naai doos!

Nu kan het gewoon weer gewoon gaan. Alsof het niet kort geleden ook gewoon ging, is het vandaag weer gewoon gaan! De dichterskring is wederom bij een gekomen, vandaag de opening van het fotocafe seizoen, de opdrachten niet geheel en al naar wens voltooid, en waar het een naaidoos was, is het slechts de inhoud die in een apart doosje zijn opwachting maakt. Of is het misschien haar doosje…?! Dubbelzeggingen zijn niet van de lucht (geweest): het kastje kijken is vervangen door de beeldbuis die op haar/zijn beurt vervangen is door een flat-sceen. En de tijd tikt door, hetgeen de opdracht van Ton op termijn bijzonder maakt. Nu is het nog mogelijke om de draak te steken met, de bedoeling is echter dat er wederom een inspanning geleverd zal gaan worden. Eerlijk gezegd ben ik benieuwd naar wat anderen voor elkaar hebben weten te brengen. Waardoor dit bericht, dankzij de feedback die ik kreeg, ervoor kan gaan zorgen dat ik bij die ander een bepaalde ‘error’ teweeg weet te brengen. En daar ben ik, heel eerlijk gezegd, nogal teleurgesteld door. Maar ook daar sla ik me vandaag wel weer doorheen, de opmerking dat ik ook nog wat buitenwerk dien te verrichten…

Desalniettemin, niettegenstaande dat het slechts een opmerking in de huiselijke kring betreft, weerhoudt het mij niet om dapper voort te gaan. Tenslotte staan die windmolens er niet voor niets, en heb ik mogelijk een enkele slaafse volgeling, nogmaals dapper trek ik ten strijde. Tegen alle beter weten in, want als je de moed laat zakken heeft het er alle schijn van dat die niet zichtbare tegenstander het gaat winnen. Illusies zijn nu eenmaal wat makkelijker te aanvaarden dan dat het hallucinaties betreft, laat staan dat het stemmen zijn die zich slechts voordoen in mijn hoofd. Dar heb ik, tot op heden, niets mee te maken en mocht het zo zijn dat mijn geweten opspeelt, dan zal ik daar ook nog melding van gaan maken. Hetgeen mij brengt tot de afsluiting voor vandaag:

MEE BE LEVEN

Een mens / verstoten in de / verloren schaduw / van een hoek / de wereld / achter hem, // vergeten / de wereld / voor hem / een goor / uitgeslagen muur / houdt hij / mijn blik gevangen //
ik gis naar / zijn wereld // angstaanjagend.

Gedateerd 05-06-1990… en nog steeds… van toepassing!