KNAPKOPpen

Swarte versus de Wit. Joost tegenover Peter. Ben Cine versus Sigmund. Knapkopstukken dus, waarbij de ene pen niet onderdoet voor de ander, de tekenpen niet alleen, maar ook de letterpen in staat is om de dingen van alledag in een ander kader te gaan plaatsen. De een van mijn leeftijd, de ander een stuk jonger, maar beiden zodanig getalenteerd dat zij hun licht niet bepaald onder de korenmaat dienen te verhullen. En waar de een uitblinkt door te stellen dat wij niet zo moeten handelen, dat het beter is om dit anders te doen, houdt de ander zich niet alleen bezig op het vlak van de behandeling, maar ziet ook nog eens kans om de rubriek Single nog eens iedere dag opnieuw te voeden. Niet treurenswaardig en bepaald niet betreurenswaardig wanneer ik bedenk dat naast de dagelijkse hoeveelheid kommer en kwel, menigeen met een eerste blik op die simpele rubrieken, het stof van alledag van zich af weet te slaan.

Waarschijnlijk zal het beide heren een zorg zijn hoe wij met onze dagelijkse zorgen rond weten te spelen, het behoeft geen betoog dat juist die kwinkslag ervoor zorgt dat andere gedachten door je hersenpan kunnen gaan spoelen. (het moment waarop jvatz op het punt staat om in te grijpen. Hersenspoelen zal hij wel bedoelen wanneer hij het heeft om de hersenpan te gaan spoelen.) Je moet je echter niet veel wijzer laten maken dan je al bent, en wanneer er van de weeromstuit wat anders wordt beweerd, dien je dat mij niet euvel te duiden.

Ga ervan uit dat ik niet veel beter weet, vergeet niet dat ik op mijn leeftijd nog niet tot de echte senioren ben gaan behoren en dat waar ik het heb over een daad, ik geenszins van plan ben om die daad daadwerkelijk te gaan stellen:

ik kijk wel uit en zie in de regel niet vaak om!