KOEL 310

En dat is drie! Waardoor het aantal vastgelegde broedplaatsen die op termijn zullen gaan verdwijnen, alsnog zijn vereeuwigd. Hoewel wat is voor eeuwig wanneer op een ander moment mijn geheugenkaartje zullen gaan verdwijnen? Of ik ze doorsluis naar het Regionaal Archief dat ongetwijfeld niet op mijn vastleggingen zit te wachten. Want wat heb je er aan wanneer je zo’n chaotische verzameling gaat rubriceren? En wie zal dan de mens zijn die zich over mijn vastgelegde zielenroerselen gaat buigen? Neen, hooguit zal ik daar mijn directe familie mee gaan belasten en wanneer die besluiten om er alsnog afscheid van te gaan nemen, doordat de ontwikkelingen zich op dit gebied nog verder zullen gaan uitbreiden, kan het haast niet anders dan dat ook deze excercities van mijn kant gedoemd zijn om te sterven.

Hoewel ook van sterven kan geen sprake zijn, er is altijd nog die mogelijkheid om de dingen te gaan wissen en het geheel te formatteren. Waar informateren geen rol meer gaat spelen. Formateren, een formateur en de kans die je loopt om informeel van ontwikkelingen op de hoogte te worden gebracht. Verborgen agenda’s die op een sluikse manier dat andere naar voren brengen, het open vizier dat de Januskop verbergt of het doen van zaken die niet direct het daglicht kunnen verdragen. Neem nu Koel. 310. Het voormalige pand van Schuurman dat plaats gaat maken voor een vorm van sociale woningbouw. Waar jaren een culturele broedplaats was te vinden en zich momenteel opmaakt om naar de Drukkerij te gaan, het voormalige pand van de Alkmaarsche Courant dat met zijn of haar hele hebben en houwen naar Amsterdam vertrok. Onderdeel is van een Media groep dat op vele fronten gebruik maakt van de diensten van de Telegraaf.

En waar Het Parool (lees die krant) helaas geen onderdeel van uitmaakt. Het Belgische eigenaren zijn die zo langzamerhand op een vreedzame manier Nederland aan het veroveren zijn. Waardoor het mogelijk op de wat middellange termijn niet ondenkbaar is dat de Zuidelijke Nederlanden zich weer verbinden met de Noordelijke. Dan heb je geen afscheidingsbeweging nodige, kan het Vlaams de nieuwe voertaal worden en kan ook Rowwen Heze het vergeten dat de Noordelijken het geduld opbrengen om Limburgs (behalve dan die vlaaien) te gaan lulle’.

Werk van Marjolein van der Wal

Geduld blijft immers een schone zaak en wat in het verleden is gepresteerd is bepaald geen garantie voor de toekomst, laat staan de al eerder behaalde resultaten!