leef mij UIT!

Wanneer mijn fantasie met mij aan de loop gaat, kom ik vaak op ongekende plekken. Dan heb ik soms buitenaardse ontmoetingen, is geen vreemde taal mij vreemd en hul ik mij niet langer in stilzwijgen. Dan komt het kind in mij spontaan naar boven, sta ik met open mond te kijken naar al hetgeen mij voorgeschoteld wordt, Ontgaat mij geen saillant detail en weet ik van gekkigheid niet wat te doen. Raaskal ik naar mijn idee en wordt verstaan door anderen die mij geenszins angst in boezemen. Het ene moment ben ik Jan Boezeroen, het andere moment sta ik heupwiegend met een rieten rokje op een podium en word ik luidkeels toegejuicht.

Ben ik hordeloper, sperensmijter, discus werper en scherm ik wat af. Het andere moment spreek ik met Boeddha, heb een indiaanse talisman om mijn nek en weet van vreugde niet veel meer te doen dan als een slangenmens de Yoga te beoefenen.

Zoet wordt zout en zuur geenszins bitter, het koolzuur bruist uit mijn mond en waar ik oog in oog kom te staan met een Dinosaurus, steekt een walrus daar een stokje voor. Schrijf in alle talen, spring als een konijn in het rond en vang als haas die koe die mij geboden word, van achteren op zijn kont. Of was het mogelijk een stier? Ik tast het universum af, laat de maan steeds rondjes draaien, steek geen vinger uit naar mijn neus en laat het peuteren aan anderen over. En dat alles in het licht van een onvermijdelijk vergezicht.

Ik leef me uit in al mijn dromen en weet niet beter dan dat mij dit…

nooit zal overkomen!