Lees zelf maar!

Dingen van de dag. Brandpunt. Achter het nieuws. De achterkant van het gelijk en vooruit, ook Lingo wordt weer van stal gehaald. Toen geluk nog gewoon was, mindfullness onbekend, een burn out meestal in Amerika plaastsvond onder de noemer Burning Man, Snip niet zonder Snap een revue naar voren bracht, Rene Sleeswijk als producer de toon aan Toon gaf, Tom Manders als Dorus zijn eigen cabaret had, Meneer Cor Steijn achter het Hammondorgel de twee motten tot leven bracht, toen, ja toen was het leven in al zijn eenvoud goed te harden. Nu, in de huidige tijd wanneer nieuws nog eerder de wereld over kruist voordat het als nieuws de wereld in wordt geslingerd, is het de vraag wat de mens in het algemeen en ik in het bijzonder met al deze nutteloze informatie zou kunnen gaan doen. ‘Er wordt gezegd, en men beweert…’ niet veel later blijkt het om totaal niets te gaan en worden alle kanalen van deze desinformatie op de hoogte gesteld.

Jeroen rekent zich rot, Boris Brexit Boef heeft een maat elders gevonden (Donald Dollar Duck), Kwik Kwakt Kwek eruit en de biggetjes verdwijnen uiteindelijk op de brandstapel. De Grote Boze Wolf leeft zich uit op de karbonaadjes… De slimste mens kan zich verheugen omtrent de gram die Maarten naar voren brengt, Utopia is langzamerhand aan het verdwijnen, de maaltijd wordt op schoot genoten en smaakt daardoor een stuk minder, en waar de Vegaburger zich mag uit omtrent het feit dat de kikkererwten nog in voldoende mate aanwezig zijn. Wat te denken van witte bonen in tomatensaus en dit gelardeerd met wat uitgebakken spek, braadharing in het zuur en mosselen die de pan niet, het glas wel hebben gehaald. En voor de hoorn van overvloed hoef je je simpelweg te begeven naar een willekeurige supermarkt die je laat hamsteren dan wel stapelen. Voor schoenen ga je naar Scapino in de wetenschap dat deze niet lang zullen meegaan, opdat je met nieuw schoeisel hooguit een maand of wat vooruit komt. Om van de A C tion maar te zwijgen…

Zo’n dag vandaag waarop eenieder zich uitleeft omtrent het weer dat het weer eens laat afweten ( te heet voor de een, behaaglijk voor de ander), een gouden medaille voor het vrouwen hockey en de mannen… die zijn bezig met andere zaken. Tokio wenkt en het botert niet helemaal in die hoek. Wat een wereld, wat een malheur en ik besluit om maar weer eens naar een boek te grijpen. Van een Nederlandse schrijver dit keer: Vector was de titel van zijn novelle ten tijde van de maand van het spannende boek. Systema is hier een vervolg van. En dat boeit. Wanneer de vraag wordt gesteld in welke mate… Simon de Waal is zijn naam en hij… nou ja, lees zelf maar!