LHBQXRSTYZ2/3/5/9

Neen, ik zal net direct een beroep doen op uw goedertierenheid. Hooguit een beroep op het geduld dat doorgaans een schone zaak schijnt te zijn. Waardoor de schone schijn in deze een vooronderstelling is, waarbij het de vraag blijft of dit ook op alles en iedereen van toepassing zal zijn. Neem nu een foto uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen Brassai de geheimen van Parijs vast ging leggen en er sprake was van een interbellum. De ene oorlog voorbij en de volgende oorlog in aantocht. Toen de zeden alle kanten op gingen, het verschil tussen man en vrouw steeds minder werd, Marlene zich niet schaamde om in Smoking te verschijnen en ‘Alles auf Liebe eingestellt war…’

… mijn vader dronk & mijn moeder at….

Zet daar tegenover werken van Kamargurka, met het boeiende leven der sukkels en ziedaar het vermaak dat ik koester tijdens mijn langdurig verblijf in bed. Eergisteren een zware dag achter de rug met het onthechten van de hechtingen, gisteren me druk gemaakt omtrent een andere Bakker die niet in staat bleek te zijn om enig brood voor zijn rekening te nemen, vandaag maar weer eens wat binnengekomen post afgehandeld en dat alles onder de noemer dat Marktplaats zo gek nog niet is. Alhoewel het is de vorm van afleiding die ervoor zorgt dat mijn hiel mogelijk van binnenuit indroogt, de kans op decubitus als zodanig afneemt, dat sukkels over het algemeen achteraan in de rij staan en dat wanneer Bert het gezellig maakt er ongetwijfeld weer lieden zijn die zich aan de beelden zullen gaan ergeren. Geregeld dient men tegen de haren in te strijken en wanneer ik eindig met een citaat van wijlen Louis-Paul Boon, kan het niet anders dan dat BOONtje om zijn armzalige loontje komt te weten: …In de kerk mogen katholieken niet lachen en in de partij mogen socialisten niet lachen. Laat ons daar wat aan veranderen! En met een zeer verdiende VETTE knipoog zou ik willen stellen dat Rutte maar moet blijve’ Grutte en dat Hugo nog moet leren om te paaie ‘door Sywert te late’ graaie’.

Het CDA kenmerkt zich nu eenmaal door macht(eloos te wachte’ tot het later wordt… en Hoekstra genood wordt om de niet aanwezige cente’ te gaan telle’!)