Lummel aar

Een daggie lummelen kun je rustig aan mij toevertrouwen. Niet dat ik mij op andere dagen met hoogstaande zaken bezighoud, dat geenszins. Het heeft veel weg van een daginvulling bij gebrek aan beter. Hoewel dat laatste ook niet in alle gevallen opgaat.

Eigenlijk kun je stellen dat het over het algemeen nergens over gaat, dat het een vulling is die te vergelijken valt met een tompouce van de Hema en dat het af en toe een ietwat roze creme aan de bovenkant betreft. Om van het bladerdeeg maar te zwijgen. Het altijd weer een opgave is om dit gebak op een te verantwoorden wijze het spijsverteringskanaal in te werken. Meestal is dit een hap, slik weg combinatie die ervoor zorgt dat de nasmaak nog een tijdlang op de papillen blijft hangen…

En wanneer het zuur mij opbreekt, valt dit hooguit te wijten aan de bakharing van Ouwehand. Waardoor ik indirect reclame maak voor een tweetal bedrijven die er alles aan gelegen is om vermeldenswaardig te worden bevonden. Reclame dient nu eenmaal geregeld onder de aandacht te worden gebracht, hetzij door blaadjes, advertenties dan wel door de bekende mond tot mond reclame.

Bureaus zijn hier groot door gegroeid en anderen hebben helaas de pijp aan Maarten moeten geven. Het gaat goed in Nederland, de bladeren nemen toe en de worsten hebben niet veel meer te doen dan voorgehouden te worden. Het happen laat ik liever aan anderen over, de knakworsten in de aanbiedingen zijn niet aan mij besteed en een worstenbroodje mag zich zelden tot nooit verheugen op mijn gebit. Neen, dan zo’n kleffe kadet met een kroket.

Absoluut niet te versmaden en waar van Dobben hoogtij viert, is het Mora dan wel Kwekkeboom die met een pittige mosterd uit Groningen mijn maag weet te verzadigen. Of stomweg een ovenkroket van G’woon… De weekaanbiedingen doorgenomen, Lidl die chocolade pinda’s in de aanbieding heeft en voor de rest een overvloed aan Spaans/Portugese aanbiedingen die, gezien het (s)Iberisch schiereiland zich veelal als een warmteklimaat voordoet, mij Siberisch koud laat.

Tenzij het ansjovis betreft. Dat zal vandaag de inhoud van mijn verpakking zijn, waardoor ik waarschijnlijk goed noch kwaad doe. Lummelen en een lummelaar, en wat ik dan ben is mij om het even aar!