Mopje

Toen ‘onze’ Mark een mopje was, was’ie aardig om te zien, nu grijnst hij alle dagen en bijt nog bovendien! Geen man die direct bakzeil zal gaan halen, een blaffertje heeft hij achter gelaten bij zijn vriend in Amerika, die daar geenszins plezier aan beleeft. Een Twitteraar zonder mededogen die er niet voor terugdeinst om zijn strijdkreet te gelde te maken. En onderwijl in Europa likken Jeroen en Frans de wonden die door ‘onze’ Mark zijn aangebracht.

Neen, in mijn ogen kan de Eerste van het Land weinig goed doen, tenzij de Noorderlingen besluiten in opstand te komen tegen die Zuiderlingen. Maar daar kan absoluut geen sprake van zijn gezien de Wijzen die uit het Oosten kwamen. Europa in een notendop, terwijl ik een volgende pinda verpulver. Ik onthoud mij in de regel van enig politiek commentaar, dit keer kan ik het niet geheel en al over mijn kant laten gaan.

Want door dit soort van gekrakeel, waarbij de een nog ambitieuzer is dan de ander, de Nederlandse politiek te grabbel wordt gegooid, zou ik bijna gaan pleiten om over te gaan tot die oude BeNeLux, toen de wereld nog was te overzien en de verschillende huizen het nog goed met elkaar konden vinden. De tijd terugdraaien is niet mogelijk, alle neuzen eenzelfde kant op laten wijzen zal de grootte van de neus weinig goed doen en waar de Neus het vooruitzicht heeft om zijn tijd achter tralies verder door te gaan brengen, ook dat geeft bepaald hoop voor de toekomst. Grexit,

Nexit en de aanstaande Brexit op welke onverantwoordelijke voorwaarden ooit, een Johnson die probeert op de valreep goede sier te gaan halen, Iers rundvlees dat waarschijnlijk zonder enige beperking Europa kan worden binnengeloodst, belangen die niet altijd doorgrondelijk zijn en een Max die een tweede plaats veroverd, het zal je wereld maar wezen. En in de wereld worden wij zo langzamerhand als een vorm van wezen beschouwd.

Vervreemd van ouders die bezig zijn elders emplooi te vinden, ergens achter hun computer pogingen ondernemen om de wereld te gaan verbeteren en ervoor zorgen dat groter, beter en nog veel beterder voor elkaar te gaan boksen. Voor nu heb ik mijn gram geloodst, voor straks begeef ook ik mij op het pad van de verbetering door een enkele boodschap te gaan doen, een bezoek aan de bibliotheek en voor je het goed en wel beseft…