M@8*$&#^ch

Het is een bonte verzameling waarin ik terecht ben gekomen, een uitdragerij die zich kenmerkt door woorden die ik totaal niet kan plaatsen: duqrf, halssta#ig, kanninab@@l, vreemgan&*êr en veel woorden die ik totaal niet kan plaatsen, een roos van vlees naast een vleesetende plant die net het laatste stukje wat lijkt op een teen aan een verbrijzelde voet heeft ontrukt.

Platgeslagen, vertrapte en door wielen vermalen padden die proberen het vege lijf te redden doodstil wachten op de band die hen zal gaan verpletteren, kikkerbillen die nog springen en een gelaarsde kat die niet weet welke weg te gaan bewandelen. En tussen dat alles door een slang die zich op vier poten verplaatst, de tong sissend uit zijn staart en de olifant die de kleine rode muis weet te overtuigen van het feit dat een huwelijk niet uitgesloten is. Alleen nog even op zoek naar een Ambtenaar van Buitengewoon Burgerlijke Stand die op last van de maan het tijdstip kan gaan bepalen.


En daar tussendoor bevinden zich dames die hun sluiers laten vallen en even later als heksen door het universum vliegen, de bezemstelen hebben ingeruild voor glanzende raketten en het ene tijdperk inruilen voor een volgend. Het hiernumaals laten voor het het is en het hierdamaals gaan verkennen.


Als ik niet beter zou weten zou ik bijkans gaan denken dat het maandag is, maar ook de dagen dringen zich zodanig op dat maandondervrij de dag naar voren laat komen. Gebazel in Beieren, een wind legt in de regel geen eieren en wanneer ik een eitje pluk, verandert dit spontaan in een kaas waar het vloeisel uitdruipt. Niet te vreten denk ik en de kok heeft zijn kop verloren en slacht zijn lijf met stukken uit zijn ingewanden om hier bloedworst van te gaan maken, hetgeen even later sissend in een pan te gelde wordt gemaakt. Mensen verdringen zich en doen denken aan wezens van Jeroen Bosch, lopen met trechters op hun hoofd en plassen in plassen waar geen eind aan schijnt te komen.

De zon omhult zich met sluiers van donkere wolken, een enkele druppel wordt zo groot als een luchtballon en de zandzakken staan gestapeld voor een deur die nergens toegang aan geeft. De grot staat er wat verloren bij en van Aladdin geen spoor. Een enkele lantaarnpaal geeft het op om licht te geven en een olielamp gaat al flakkerend ten onder.


Als je niet beter zou weten zou je denken dat het maandag is…