Maaltijdsoep & nagekomen bericht

Maaltijdsoep! Geen afhaalmaaltijdsoep, maar gewoon een soepje waarin de overgebleven delen van een pastamaaltijd te vinden zijn. Macaroni in plaats van vermicelli, wokgroenten in plaats van boerensoepgroenten, prei omdat daar mayonaise bij had gekund en nog het een en ander aan restanten. Kip in de marinade, nestjes mie om er een vorm van bami van te maken, een ei dat erbij hoort anders voelt dit ei zich misschien gepasseerd, niet zachtgekookt maar lekker door elkaar gehusseld en dan de hoop dat dit gerecht zal gaan smaken. Vandaag dus een dag van kokkerellen, een loopje naar de container voor het rest afval en wat aan het luieren geslagen.


Maar wat de dag van vandaag zo bijzonder heeft gemaakt, was de brief die ik als antwoord van buurman Thom ontving. Waar ik hem mijn ingelast bericht deed toekomen, kwam hij met een antwoord: NAGEKOMEN BERICHT. Wanneer ik dit integraal naar voren breng, zijn het wederom de streepjes die een nieuwe zin laat ontstaan!


‘Wanneer je ontdekt dat zwart met wit grijs vormt / je buurman plots een brief in je brievenbus stopt / er veel ongelezen juweeltjes in je boekenkast staan / het “bureau” van Voskuil bij herlezing je opnieuw boeit / er veel tijd is voor huishoudelijke klussen / yoga ook thuis kan worden beoefend / je glas steeds halfvol is / de lente zich door niets laat stuiten / je winkelkarretje schoongemaakt voor je klaar staat / het in de winkel heel rustig is / iedereen netjes op zijn beurt wacht / de wachttijden bij de kassa te verwaarlozen zijn / voorbijgangers je veelal heel vriendelijk groeten /de creativiteit van iedereen je heel erg verbaast / je ook via what’s app kunt socialiseren / je blij bent in dit land te wonen / je realiseert dat je zelf heel erg boft / in je hart applaudisseert voor mensen in de zorg / en voor winkelpersoneel en de krantenbezorger / en je je realiseert dat die lijst nog veel langer is
THOM.

Een brief met toch een zwart randje…