MARMITE: langdurig niet leverbaar!

Het valt wel, maar niet mee! Dat alles een keerzijde kent, daar hoef ik niemand van te overtuigen. Maar wanneer er wederom maatregelen naar voren worden gebracht, de lockdown wordt gecontinueerd, mensen andere mensen letterlijk moeten gaan missen en het weer het ook nog eens af laat weten, dan wordt die eerste zin ook nog eens letterlijk van toepassing. Nu kun je wel wat afleiding gaan zoeken op het beeldscherm, wordt het zoenen nu Zoomen en kan er van een knuffel geen sprake zijn, bezoek van een enkeling je weerhouden om bij een ander op bezoek te gaan en maakt het Verenigd Koninkrijk niet alleen het bestellen van Engelse producten onmogelijk, wat bijvoorbeeld te denken van een potje Marmite terwijl het juist de Engelse variant naar het vaste land van Europa stuurt, zonder te voldoen aan de benodigde douane papieren, het maakt het allemaal niet veel lichter.

En wanneer dan Hugo ook nog eens een keer door het stof moet kruipen, er plannen zijn om Mark aan te klagen omtrent zijn verantwoordelijkheid voor wat betreft die toeslagenaffaire, zou je bijna gaan hopen dat de man in kwestie zich zo rap mogelijk uit de voeten maakt en ergens, desnoods op een bewoond eiland, met een partner gaat vestigen. Waardoor ik vandaag wederom in de valkuil omtrent het politieke leven in Nederland trap, mijn gram maar weer eens ga botvieren. Batavieren zijn er niets bij, de rivieren maken zich op om buiten hun oevers te gaan treden en een dronken schipper is in staat om de veerpont buiten dienst te stellen. Waardoor het schipperen wordt voor wat betreft het overvaren. En je geen cent hoeft te dokken!

Om over andere geneugten maar te zwijgen, want de stad ingaan met al die gesloten winkels, geen plek om te plassen en wildplassen ervoor zorgt dat er toch nog wat geld in het toeslagenlaatje komt, ook dat is bepaald geen optie. Afleiding is minimaal, verveling neigt in de richting van Maxima(al) nu de Koninklijke Familie niet wordt toegestaan om naar Lech te vertrekken. Oostenrijk sluit zijn grenzen, maar misschien kan in het weekend worden geschaatst en mogelijk ook worden geskied. Want de weerverwachting probeert in die polderpolka een rol mee te gaan spelen. Geen idee hoe een polderpolka zou gaan klinken, maar mogelijk is er iemand die een poging daaromtrent gaat wagen. Dus houd ik het voor vandaag maar voor gezien, trek de gordijnen dicht en geniet van het huis dat als een slak zich over mij ontfermt. En wanneer iemand laat horen dat het slakkentijd is om uit je huis te gaan komen… trek ik me daar helemaal niets van aan!