van VERVELING RIJKE tijden!

Van het kassie naar de muur, ligt niet eens zo’n bar end uit elkaar. Althans, wanneer ik Pieter zo beluister. Zwarte lijsten en er vallen vele lijken uit de kast. Gemeenschapsgeld dat onder de hoede van Wopke is geplaatst en die doet ook wat met cijfertjes. Net als die ander van diezelfde partij, ene Hugo. Die frappeert door ook met cijfertjes te gaan draperen en geeft de schuld voor het gemak aan de invoer van de uitvoerende instanties, de GGD als een grote boosdoener en de zorghuizen in het bijzonder. Het ligt natuurlijk allemaal aan die ander, de boter op zijn hoofd staat garant voor zijn kuif en wanneer het aan hem zou liggen (en daar ligt het bepaald niet aan) zou hij kunnen overwegen om alsnog als lijstduwer aan de bak te gaan.


Maar voor mij is het een stuk makkelijker, ik hoef mijn gram slechts uit te leven op dit medium, maar sta geregeld versteld van de wijze waarop menigeen in een bepalende positie de vinger naar de ander laat wijzen. Neen, wij doen maar alsof wij alles in de hand hebben, wij luisteren naar de ambtenaar die het een en ander in het oor fluistert en gaan er voor het gemak maar vanuit dat burgers in Nederland zich als makke schapen naar het slachthuis laten vervoeren. En dat zij geregeld blaten, dat kan allemaal onder de noemer van een ontsmettende besmetting die aan alle kanten hoogtij blijft vieren. Tot maart dan maar weer en voor april valt op dit moment nog geen voorspelling te maken.
December voorbij, januari achter de rug en februari vervolgen op dezelfde voet. En wie de schoen probeert te passen, zorgt ervoor dat de pakjes niet meer dan heen en weer gaan. Geen schoenlepel nodig en waar excuses aan de lopende band worden aangeboden vanwege het ongemak, blijven we ons nog steeds aan die beperkingen houden. Je hebt geen keus en wanneer er sprake zou kunnen zijn van een keuze is het hooguit de verwarming die dan maar een graadje hoger wordt gezet, om daarna met een tweetal graden te laten dalen. Want je zult toch wel rekening dienen te houden met de hoeveelheid aardgas die je tot nu toe nog kunt gebruiken…


Maar ook daar heeft de overheid weer een trucje op gevonden: energiebelasting, want waar je kun je de Nederlands burger beter treffen dan in zijn knip. En wanneer die knip tekenen begint te geven van steeds platter en dunner ondanks al die verschillende kredietkaarten laat staan een enkel biljet van 5 euro, dan…


Ga ik maar weer eens op Marktplaats zitten koekeloeren want… en jawel hoor! Wat te denken van een 1200 van de NS of een hippel die ergens onderweg aan het stranden is?! Waardoor ik toch nog enige afleiding geniet in deze van verveling rijke tijden!