onder SCHAREN!

Want er komen andere tijden! Al kan niemand daar momenteel een uitspraak over doen. Het is stomweg een kwestie van afwachten. En dan te bedenken dat ik eerder een totaal andere zin in mijn hoofd had, onderwijl dat ik die boodschap heb gedaan en toch maar weer een volgende fles droge sherry (van Osborne nota bene!) in mijn boodschappenmandje had gelegd. Dan kun je zo lekker gaan bukken en krijg je door een vloeiende beweging te maken, ook je rugspieren nog in beweging. En wanneer ik buig is dat geenszins voor dat demissionaire kabinet bedoeld. Want het potje dat zij ervan weten te maken is geregeld om te janken. Nog een x aantal dagen te gaan en dan mogen we gaan stemmen. Waar momenteel ballonnetjes worden opgeblazen, voorzien van lachgas in plaats van helium loop je de kans dat het niet meer dan ballonnen zijn die straks in een klap stuk geprikt gaan worden. Simpelweg door al die vaccinatienaalden te gaan sparen en omdat er praktisch geen blaren zijn om door te prikken, blijven hooguit die ballonnen over.


En dat het nieuw te vormen kabinet er misschien wel 80 dagen over doet om een totaal nieuwe, jeugdige coalitie in elkaar te smeden, dat zorgt er dan weer voor dat het staal uit IJmuiden een belangrijke rol gaat spelen in dat veronderstelde smeden. Groen Links gaat samen met de Christelijke Unie, de SGP doet vrolijk met de opportunisten mee, Rutte blijkt wederom de Grote Roerganger te zijn en vergeet voor het gemak zijn Blauw Geruite Kiel uit de Kast te laten komen. Wanneer zou die man echt uit de kast komen of heeft hij geen andere behoefte dan met zijn Januskop te blijven pronken? Of zou hij misschien een Splinter in zijn oog hebben, waardoor hij zo blind is als een mol?!


Zo glad als Hugo zo glibberig is hij. Een paling in een emmer snot zou er stinkend jaloers op kunnen worden. Laat staan dat wanneer hij een slok (omtrent een weddenschap die hij aangaat) uit een kwispedoor zou nemen, hij die hele inhoud tot zich neemt. Omdat net als bij hem alles aan elkaar hangtā€¦ Direct dan wel indirect, bij hoog en dan weer bij laag, even links en als de sodemieter weer naar rechts, twee stappen vooruit en drie achteruit, worsten bij de vleet en de vloot die in afwachting is van het pulseren van zijn pols, een Verenigd Europa dat steeds meer door Nationalistische gevoelens wordt gevoed, een Timmerman die aan de weg naar een beter klimaat timmert, Ursula als Tante die haar borsten op de schouder van menig voorganger laat hangen en Frankfurt waar de Euro zich stapelt en stapelt en stapelt waardoor menig ondernemer zijn bankroet ziet naderen.


Wopke die uit de school klapt en dat alles onder de noemer van een reis over de wereld in veel minder dan die 80 dagen waar Jules door Phileas Fogg via de voor hem beschikbare middelen, boot, trein, olifant en kameel een weduwe heeft gered van een wisse dood en hij werd opgejaagd door detective Fix (naderhand bekend geworden door het Fixen dat aan hem te danken is, Fiksen mag tegenwoordig ook!) en ook nog op de valreep werd gered van een voorspelbaar bankroet omdat hij door oostwaarts te gaan eerst een dag verloor maar alsnog zijn weddenschap won. En waar wijlen Jos met het programma ‘Wedden dat’ hele volksstammen aan de beeldbuis gekluisterd hield.

Vandaag weer eens een volgende persconferentie waarbij gebarentolken elkaar afwisselen en ik zit te wachten op die uitzending van al die doofstommen onder ons, waar ik mezelf dit keer maar onder schaar!