Memorandum.

Memorandum van… een alikrukenspeurder, een gewichtloosheffer, een balanseur, een tandeloos wezen, een gluurder, een glauwer, een spook zonder opera, een buurman, een buurvrouw, een buurkind, een blaffende hind, een jankende kat, een balkende ezel, een steen, twee keien, een mondharmonica, een mondorgel, een drakenkop, een fluisteraar, een doorsnede, een pistool, een geweer, een aparte ingang, een uitgang die ertoe doet, een delver, een graf, een dwarspisser, een divantinist, een separist, een slavist, een klavecimbellist, Tom Poes!


Een omdenker, een dwarsligger, een Jan met de korte achternaam, een lul met handjes, een vaginist, een kwadiceptist, een veelvoud van het eenvoud en dat alles onder de noemer van dat het allemaal geen bal uitmaakt, wat voor onzin ik vandaag uitkraam. Het geeft een gevoel van bevrijding wanneer het nut van niets zich aandient en het geen moer uitmaakt of ik daar een ander van op de hoogte dien te stellen. Ik doe maar wat zoals anderen ooit in de gelegenheid zijn geweest om op hun manier maar wat aan te rotzooien, Dat dit leidde naar een te benoemen vorm van kunst is achteraf misschien mooi meegenomen, dat het inhoud geeft aan alledaags zijn in een totaal ander verhaal.

En wanneer ik door deze flauwekul denk dat het een fluwelen tapijt is waarop ik mij begeef, dan kan het hooguit zijde zijn dat ik op een bepaalde manier beleef!