Met dank aan…

Zij zijn slim en ik zo dom en dat is wel zo (h)eerlijk! Gewoon omdat ik me van de domme houd en zij met al het expertise aan de haal gaan. Door simpelweg te zeggen dat ik er geen moer van snap, worden zij als het ware gedwongen om hun pleidooi nogmaals naar voren te brengen misschien met gebruikmaking van andere woorden, maar dan nog blijf ik die onbetekenende ‘boerenlul.’ Die geen poging onderneemt om zijn interpretatie nogmaals naar voren te brengen. En wanneer iemand dan stelt om de vraag en het daarop mogelijke antwoord ‘zolang te gaan parkeren’, komt die veronderstelde ‘boerenlul’ erachter dat zijn boerenslimheid in deze een belangrijke rol is gaan spelen.

Want niemand kan op dit moment voorspellen hoe de dag van morgen eruit komt te zien, laat staan dat er een uitspraak wordt gedaan omtrent de komende maand februari. Laat staan maart, april dan wel mei waarop de vogels onverstoorbaar doorgaan met het leggen van een ei. Want dat zal waarschijnlijk stomweg het natuurlijk verloop van de seizoenen zijn. Maar ook daar zal waarschijnlijk de nodige verandering in gaan plaatsvinden, hoewel Parijs mogelijk een opening kan gaan bieden. Iets omtrent het Klimaat, als ik me enigszins verantwoord opstel. Maar dat staat dan weer haaks op dat wat ik eerder heb betoogt: ‘me van den domme houden’, en wanneer ik dat weer onder ogen kom is het vandaag niet veel anders dan dat ik eerder heb betoogt: zij zijn slim en ik zo dom en dat blijft wel zo eerlijk!

Met dank aan Calimero voor wat betreft de vergelijking!