na de F komt de G

Als je niet weet wat met je poen te doen, kun je altijd nog besluiten om dit over de balk te smijten. En wanneer dit je teveel werk is, staat ook een papierversnipperaar tot je beschikking. Waardoor die biljetten vervolgens in een opvangemmer terecht gaan komen en je vervolgens een poging onderneemt om die stroken met plakband weer tot een geheel te gaan maken. En als je dit is gelukt, kun je het vervolgens als ‘kunst’ aan iemand proberen te verkopen.

Een ambacht dat het mogelijke geduld van jezelf vergt en wanneer een puzzel van Jan van Haasteren je niet die kick geeft die je zou mogen verwachten, blijft het misschien beperkt tot een simpel pogen. Je zou natuurlijk ook kunnen besluiten om die poen om te zetten in een lot, de kas van de goede doelen mede te gaan spekken en wanneer je dan ook nog eens een over een kat beschikt, staat niets je in de weg om dat beest op het spek te binden. Spekkie naar zijn bekkie dus en voor je het goed en wel beseft, verzuip je in die soete spekkies die niet vaak in de aanbieding zijn. En dan te weten dat diezelfde spekkies op basis van gelatine afkomstig zijn uit een destructie bedrijf dat de botten van dieren uitkookt om daar dan weer gelatine van te maken. Op die manier ben je toch lekker bezig om circulair aan het werk te gaan, baart oefening in de regel kunst en staalt diezelfde kunst vaak de spieren verscholen onder de hersenpan.

Ik bedenk maar wat en zie een ander verbaasd zijn wenkbrauwen fronsen, de tang die het varken in beweging zet omdat ik met diezelfde tang het varken sla, de vlaflip die dra een slaflip wordt en Flippie Flink die zich kranig weert tegen het onheil dat aan de andere kant van de oceaan manifesteert. En waar menig rijk persoon niet te beroerd is om de campagnekas van ene Donald nog eens extra te gaan spekken. Met verkiezingen in het vooruitzicht neet de corruptie toe en wanneer duistere geesten zich bezig houden met verduistering, zwart wordt wit gewassen kun je mij niet direct betichten van enig ra(s)cisme, doordat ik mijn (s) tussen haakjes heb gezet. Al ras is isme een charisme en met het oog op morgen, wanneer september zich over ons ontfermt, geef ik vandaag een draai aan het einde van augustus, zich kenmerkend oor een hittegolf dewelke vervolgens is overgaan in en najaarsstorm met navenante temperaturen.

Francis was de naam en na de F komt automatisch George naar voren, opdat het evenwicht tussen man en vrouw zich voorlopig wederom voordoet.