Negenzoen/luchtzoen

Ga er maar aanstaan! Ik geef het je te doen: ‘geen beginnen aan!’ Maar of het aanslaat, dat is dan weer een totaal andere vraag. Neem nu normaal. Normaal een woord waar niet iedereen bij stilstaat, maar wanneer je dit in een andere context plaatst, bijvoorbeeld bij een simpel gebruik van een shampoo wat dan goed zou zijn voor ‘normaal’ haar, is dit in strijd met de algemene norm van de verschillende soorten mens die zich op deze aardkloot voordoen. Neem nu de negerzoen, plotsklaps verdwenen. Zigeunersaus. Kan niet meer. De teelballen van een geit! Teelballen van een geit, dat is toch in de regel een bok. Of zou een geit zich ook als een bok kunnen voordoen? Een genderneutraal beest?! Of neem nu als andere mogelijkheid de Jodenkoek. Kan niet meer. Dit wordt een odekoek.

Of een partij in oprichting die zich profileert als ‘Het Kan Allemaal Beter!’ Of ‘Beter Beter Dan Normaal.’ Oh nee, dat van Normaal kan niet meer. Mogelijk valt te overwegen om normaal te vervangen door ‘Doorsnee.’ Teruggrijpen op het verleden waarbij de familie Doorsnee garant stond voor langdurig luisterplezier. Ik heb geen idee waar al die zaken op termijn naar zullen leiden, maar dat het afleidt van de huidige tijd is wel zeker. De tijd dat mensen over dingen kunnen gaan nadenken, kunnen reageren direct op een bericht dat verschijnt of met een beperkt aantal letters je mening naar voren kunt gaan brengen, het kan immers alle kanten opgaan waardoor het fenomeen van ‘ga er maar aanstaan’, niet alleen aan inhoud wint, maar mogelijk ook enige diepgang naar voren kan gaan brengen.

Hoewel, ook dat valt dan weer te betwijfelen wanneer ik bedenk dat ik niet geheel en al doorsnee ben, niet altijd normaal reageer en die veronderstelde negerzoen dien in te ruilen voor een luchtzoen…