Ongekende hoogte!

Reductie & Deductie. Niet dat het een wat met het ander te maken heeft, maar wanneer ik deze woorden gebruik, loop je de kans dat ik ook deze twee begrippen aan elkaar weet te koppelen. En dat doe ik niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om een vorm van verantwoording af te kunnen leggen. Verantwoording is en blijft voor velen een probleem. Niet alleen voor de politiek, maar ook in een gemiddeld huis, tuin en keuken gezin. Alhoewel ook dat gemiddelde gezin mogelijk door de omstandigheden gedwongen wordt om niet alleen reductie toe te passen, maar waarschijnlijk ook de nodige deductie.

Je merkt het al, dit bericht gaat weer alle kanten uit en ook dat kent een oorzaak, waarbij de gevolgen zich mogelijk op termijn zullen voordoen.
Dat heeft te maken met de beelden van vandaag, gisteren onder de arm van Bruno dit huis binnen gekomen en het behoeft geen betoog dat de oorzaak in dit geval de alcoholische versnapering gaat worden. Het heeft veel weg van de bekende uitdrukking dat ‘drank in de man’ ervoor zorgt dat de ‘wijsheid verdwijnt in de kan…’
Maar ook dat hoeft geenszins een gezellig samenzijn in de weg te staan, hooguit dat door de ontregeling van mijn bloedverdunners ervoor zorgt dat ik nog beter de alcohol in de fles kan laten, opdat de geest kan gaan gisten en de mogelijk hop wat fruitiger gaat worden.

Want fruitig kan het zijn, en waar bier zich leent om gebrouwen te gaan worden in een kleine brouwerij de markt voor de speciaal bieren tot ongekende hoogte zullen gaan groeien, waarbij het etiket als zodanig nog een rol van betekenis gaat spelen.