Onthouding(sverschijnselen)

Onthoudingsverschijnselen. Iets tussen een opkikker en afkicken, waarbij de overeenkomst totaal onbelangrijk is. Alhoewel, wanneer ik dit zo stel en het ook nog eens op een bepaalde manier naar voren breng, kan niemand mij iets kwalijk nemen. Simpelweg omdat ik mij vanmiddag heb gepermitteerd om bij Huider langs te gaan. Niet bekend met Huider?! Een treinenzaak in Heer-Hugowaard dat een veelheid van treinen in de etalages laat zien, dat ook nog eens garant staat voor vele bouwdozen en waar de gemiddelde liefhebber het kwijl langs de mondhoeken laat druipen. Een paradijs voor hen die wat pecunia te besteden hebben, waar de webshop je op de hoogte houdt van alles wat op de markt komt of waarbij de nieuwigheid binnen de kortste keren uitverkocht blijkt te zijn, omdat het net helaas vroegtijdig is opgehaald. Te kust en te keur en het is dan ook een sport om van een enkel aanbod op tijd gebruik te maken, voor het betreffende item aan een ander vergeven is. Soms lukt mij dit en vaak heb ik het genoegen gehad om mijn wensen in vervulling te laten gaan.

Circus is en blijft mijn favoriet edoch ook een trein waarmee Bruno en ik door Polen hebben gereisd, mogen zich ook verheugen in en op mijn belangstelling. Daarnaast, wanneer er een DAF verschijnt met de naam van Boltini op de zijkant, kan ik me ook verheugen op het model dat Artitec op de markt brengt. Ontworpen in Nederland en gemaakt in Vietnam, weer een ander land onder de rook van China. En wanneer ik dan bedenk dat ik reeds jaren geleden de nodige modellen heb verworven, is het meer het hebben dan dat er sprake is van verzamelen, maar dat is een totaal andere discussie. Want… wie zadel ik daarmee op wanneer ik er niet meer zal zijn. Gaat het dan de container in of wordt het dan toch door de een dan wel de ander onder ‘de hamer’ gedaan. Wanneer komt er een eind aan die verzamelzucht?!

Waarschijnlijk niet eerder dan dat ik nalaat om mij van nieuwe modellen op de hoogte te laten stellen, Iets nalaten wat als een opkikker kan werken en waarbij het afkicken een totaal andere invalshoek naar voren brengt…