ook de TOEKOMST…

‘De toekomst houd je ook niet tegen!’ Vrij naar Dimitri Verhulst naar aanleiding van zijn boek ‘de zomer hou je ook niet tegen.’ En waar dit op slaat laat zich geenszins raden. Ooit, ruim veertig jaar geleden kochten wij een huis in Alkmaar Noord. Wij mochten dit huis kopen maar waren verplicht om een CAI abonnement te nemen. Nu stond CAI voor Centrale Antenne Inrichting om ervoor te zorgen dat kredietharken niet meer zichtbaar waren. Ofwel die foeilelijke Televisie ontvangers verdwenen van de daken en daarvoor in de plaats kwamen kastjes die voor een aansluiting zorg gingen dragen. Kabels van koperdraad voldeden en het is momenteel niet zo moeilijk dat ook ontwikkelingen op het gebied van zender en ontvanger worden omgezet in glasvezel kabels die ervoor zorgen dat signalen in een steeds grotere hoeveelheid en een navenante snelheid nu de woningen van dat gemak gaan voorzien.

Hetgeen betekent dat straten in vele wijken worden blootgelegd en een groep van buitenlandse werknemers zich met deze operatie bezig houden. Dat zal wel weer te maken hebben met een aanbesteding, waardoor de goedkoopste over het algemeen die vergunning wordt verleend.
En waar tegenwoordig ophef ontstaat omtrent de koppelverkoop, was dat ruim veertig jaar geleden een standaard. Om aan een premie A woning te komen, was het bedrag onder de 130.000,00 gulden een garantie en werd de woning verkocht voor 129.400,00 gulden en het resterende bedrag van CAI bedroeg 600,00 gulden. Waardoor aan de eis werd voldaan en de Gemeente Alkmaar jaren later deze CAI voor een riant bedrag kon verkopen waardoor het Victoriefonds over de vele gelden kon gaan beschikken.
Dit dan weer ter beschikking kon stellen voor de burgers van Alkmaar, waardoor anderen mede door die opbrengst weer een beroep konden gaan doen op dit fonds om leuke dingen van te kunnen bekostigen. En nu gaan we over op glasvezel, waarbij KPN en APG het voormalige ABP een nieuw bedrijf voor in het leven gaan roepen. Waar 1.000.000.000,00 Euro in de kas terecht zal gaan komen…

Neen, de toekomst laat zich in zekere zin niet voorspellen, maar wanneer men het oog richt op de dag van morgen kan het overmorgen wel weer eens heel anders gaan lopen dan dat ik mij dit vandaag voorstel!