OVER HET PAARD GETILD (die engerd!)

Voorheen kon je nog wel eens de kluit belazeren, of zette je je ‘hakkuh’ in het zand. Tegenwoordig probeer je de ‘cloud’ te belazeren, door deze te gaan ‘hacken.’ Waardoor de kluit en de hakkuh wederom in de andere taal tot een vanzelfsprekendheid zijn geworden. En om vervolgens te proberen om te gaan vissen, waardoor ‘phishing’ tot de mogelijkheden gaat behoren om die ander met een kluitje in het riet te sturen, dan wel een bee(n)tje te lichten. Voorheen bekend als oplichterij en wanneer ’s nachts het licht is verdwenen, moet je eens in de koelkast kijken…

En dan te bedenken dat de ‘cloud’ zich in de klei van Nederland heeft gevestigd, dat wij als doorzendpost vanuit hier een groot deel van Europa weten te bedienen, dat wanneer de stroom uitvalt we voor een belangrijk deel in het duister tasten en het maar goed is dat de december maand zich voor een groot deel op kaarsen mag verheugen. De noemer van het geheel wat ‘feestelijk aankleden’ valt in het niet wanneer ik wederom een vers naar voren breng dewelke al eerder deze berichten heeft gehaald, te weten:

BEZIGHEID.

Het maakt niet

uit

hoe je het

aankleedt

het kleedt je

altijd

uit.

En de tomeloosheid van al die bedienden (servers) die niet veel meer hebben te doen dan stroom te gebruiken en warmte af te staan, het koelen dient binnen bepaalde perken te blijven en waar gesproken wordt over arbeidsplaatsen, wordt veelal een beroep gedaan op de robot die in staat is om al die botten (bots) te blijven volgen en de vraag stelt: je bent geen robot als je een zebra voor een pad aanziet. Alhoewel de een gestreept zou er sprake kunnen zijn van een rugstreeppad en die is dan weer zo zeldzaam, dat menig natuurbeheerder daardoor de bouw van woningen weet te voorkomen.

Wat een wondere wereld waarin de een zijn dood (vandaag Ursul de Geer, wie was dat ook alweer) en morgen worden we verlost van de man die niet alleen kan wijnen, maar ook nog eens bingo uit kan spreken. En waar half Nederland de slappe lach van krijgt en die andere helft (waaronder ik) zich maximaal en helemaal totaal simpelweg maar aan blijf storen.

Over het paard getild, was een van de kunstwerken in Kasteel Harmeloo, en over het paard getild en op zijn bek gevallen, lijkt mij een leuke draai wanneer je die engerd in de boekwinkel ziet verschijnen.

En de beeldbuis?! Ook die kan mij gestolen worden!