Past U net Niet!

‘Pastunette’, een begrip uit het verleden. Was het net passend of was het van een zodanige kwaliteit dat alles wat er even uit blubberde er toch nog in gevangen werd? En we pasten wat af in die kleine kamertjes, liepen te pronken met de kleren die we hadden uitgezocht, gingen af op de goedkeuring die naar voren werd gebracht of zochten ons heil in toch nog even die andere broek, dat gesteven overhemd met die strepen (overlangs), opdat de bolle buik niet nog eens prominent naar voren kwam, pasten verschillende paren schoen, staarden ons blind op laarzen die ver boven de kuiten uitkwamen en dachten vaak dat we met een kwartier wel rond zouden zijn, maar een uur later nog steeds in diezelfde paskamer te vinden waren.


Broek aan, broek uit, een andere kleur, toch maar weer een spijkerbroek, liefst van een duidelijke merknaam voorzien en waren verrukt wanneer die Wrangler toch iets goedkoper uitviel dan die van Levi Strauss. Maar daarna kwamen vele anders merknamen tot onze beschikking, G-Star en niet te vergeten voor hen die bijzonder opvallend door het leven wilden gaan, een Tommy Hilfiger, iets waar een krokodil op te vinden was en dan aan je voeten Puma, Nikes of gewoon Doctor Martens. En we waren te vinden in winkels waar Ecco’s in de aanbieding waren, waar Floris van Bommel zijn naam absoluut niet te grabbel gooide en voor je het goed en wel besefte, was je een van velen.


Opvallend onopvallend en wanneer je toch een poging ondernam om zo opvallend mogelijk uit je onopvallendheid te komen, een sjaaltje om je nek dat deed het ook wel goed. En nu slepen we de hele handel over de wereld heen, passen te pas en te onpas in de eigen kamer en sturen terug wat ons niet bevalt. Tot nu toe zijn de retourzendingen nog gratis en hebben we niet in de gaten dat dit in het totaalbedrag is ingecalculeerd. Black Friday is nog een aantal nachtjes slapen, er wordt met pakjes aan- en afgesleept en ik…

kijk uit naar vrijdag wanneer de kunst en cultuurcirkel voor een tweede keer in gang wordt gezet. Per telefoon en dat is minder belastend voor het milieu, alhoewel de veronderstelde Groene stroom net zo makkelijk uit Frankrijk afkomstig kan zijn!