Pin, pin, ping ping

Men neme een kip. Men draait die kip de nek om. Plukt al haar veren en voor je het weet valt er een kale kikker in je schoot. Die kikker valt hartstikke DooD. En wanneer het zover is wordt Slochteren alsnog Slachteren. Graaft Wiebes een strijdbijl op in het uitgestrekte Groningse land , terwijl even verderop de Hunebedden door een volgende beving in elkaar donderen. En de knikkers knikken niet langer ja. Ook Schoonebeek dient zijn railvervoer in te leveren en het zal nog tijden gaan duren voor dit deel van Nederland zal worden ontgonnen. Hoogezand, Sappemeer wie daar woont: ik weet het niet meer. De Derde Dinsdag is voorbij, de baard van de Koning groeit nog wat millimeters door en terwijl zijn huiskapper de scharen sliept, wacht zijn vrouw met de geprakte pot reeds op hem terwijl hij nog even een tukkie moet doen. Het zou net zo goed een drukkie kunnen zijn. Want een Koning is ook maar een mens. Zo’n gouden pot als in Engeland is verdwenen: hij doet het simpelweg op een pot met een Utrechts stoepje. Zodat hij kan zien wat zijn aandrang voor aanhang oplevert.

En dat van die kip?! Is dat verhaal nu klaar? Neen, niet helemaal! Want in dit verhaal spelen ook nog wat kaboutertjes een rol. Hoe zij allen heten dat ben ik op voorhand vergeten, want in de achterhand van mijn geheugen is het een en ander schots en skeef. Net als van die groep die ooit naam en faam verwierf door alle leden separaat te gaan benoemen: Mick en Tich als laatsten en Dave, Dee, Dozy en nog wat anderen aan het begin. Om van het middendeel dan maar te zwijgen. Dat waren nog eens tijde, toen de gulden een daalder waard was, het ziekenfonds moest opboksen tegen de particulieren en het IZZ nog een eigen bijdrage verlangde. Nu is het voor iedereen hetzelfde: 385,00 euro. Hoe mensen met een uitkering dit kunnen betalen?! Je zou bijkans een bank gaan beroven, ware het niet dat cash geld op voorhand dient te worden aangevraagd, opdat de flappentap aan dit verzoek kan gaan voldoen.

Want waar gepind kan worden is het ping, ping, ping ping al lange tijd verdwenen. Dat geld niet gelukkig maakt is een ding, dat wanneer er sprake is van voldoende geld er ook nog leuke dingen kunnen plaatsvinden, dat andereā€¦