Poseren

Laat haar maar schuiven! Met de allure van een model weet zij zich zodanig te positioneren dat er geen sprake is van poseren. Zodra het oog op haar wordt gericht, kwijt zij zich van haar taak om er zo voordelig mogelijk op te komen staan. Het wonder van een kind in de huidige tijd, waarbij filmpjes en foto’s elkaar afwisselend de loef proberen af te steken. Waarbij vaders en moeders en opa’s en oma’s acuut voor de bijl gaan. En wanneer het koppie aangeeft om voor een duidelijk nee te gaan, ook daar heb je je maar bij neer te leggen.


Speelgoed in overvloed maar het leukst blijft toch wat poetsen met een handdoek, of stoffen met een stofdoek, plastic schaaltjes uit de kast te halen en mij op te zadelen met het resultaat van deze inspanning. Of het wonder van de pedaalemmer, om nog maar eens een simpel voorbeeld uit de kast te halen. En lezen! Althans door het eindeloos herhalen van de beelden in staat te zijn om een poes te onderscheiden van een olifant, een hond van een big en een koe van een paard. En die ene ekster die niet kon kakken…


Vandaag wederom tot oppasgrootouders gebombardeerd en terwijl oma naar de bibliotheek ging draaide opa een verantwoorde chili con carne in elkaar, opdat het smaakvol tongetje van Liva ook van deze maaltijd kon genieten.
En dat deed zij zowaar, dus ben ik geslaagd voor mijn koksexamen op peuter niveau. En daar komt dit keer geen ster aan te pas!