Schaamteloos

Wanneer sprake is van een goeiende onrust onder de burgers, zou er dienen te worden ingegrepen. Let wel dienen, want het dienen wat tegenwoordig plaatsvindt is veelal onder de maat. Of dit de overheid betreft dan wel willekeurige burgers, gegeven blijft dat niet alleen politici corrupt kunnen zijn, ook banken hebben er een handje van. Waarmee ik geen pleidooi wil voeren om ook mijn hand in eigen boezem te steken… Ik kan er zo af en toe ook wat van! Neem nu vanavond: ik heb een Blind Date. Maar gelukkig in het theater, wanneer de Theatertroep een voorstelling geeft onder de titel ‘VAUDEVILLE IV’. Ze tonen kakelverse toneelkwakzalverij, waarbij de actualiteit schaamteloos naar voren wordt gebracht en een bonte stoet aan klassieke en hedendaagse figuren voorbijtrekt. Niets is ondenkbaar en alles is mogelijk.

Nu heb ik deze Theatertroep al eerder zien optreden en is het iedere keer weer verrassend wat zij naar voren brengen. En dat prikkelt mij dan ook om vanavond in zekere zin gekluisterd op mijn stoel te gaan zitten met, jawel hoor, mijn toestel in de aanslag. Hetgeen zeker niet de bedoeling is edoch wat weerhoudt mij om op mijn schaamteloze wijze morgen daar kond van te kunnen doen.

Neen, tot nu toe heb ik geen andere belangen dan hooguit mijn eigen belangen. En wanneer een ander mij mogelijk van corruptie zal gaan betichten, weet dat ik nu reeds uitkijk naar die dag van morgen. Ongegeneerd en waarschijnlijk ook nog eens schaamteloos!