Smakelijk!

Dat men knopen doorhakt voorspelbaar, dat men kiest voor het onzekere niet altijd voorspelbaar. En toch zijn er mensen die op een bepaald moment in hun leven de zekerheid laten voor wat deze is en hun passie gestalte weten te geven. Zich in een ontdekkingstocht naar zichzelf storten en het avontuur weten te vinden. De wereld is een reiziger en het is een enkeling gegeven om zich als die reiziger te manifesteren. Met zo min mogelijk bagage naar die delen van de wereld gaan die op een bepaalde manier hun nieuwsgierigheid hebben doen ontstaan.

Zo ook Marco Rutten, die deze keuze maakte en ons verraste met foto’s die prijzen hadden opgeleverd. Of dit nu Wild Life betrof, dan wel markten her en der in de wereld, food was er in overvloed door de markten die hij bezocht en dat ook koken een passie van hem was, ook dat stak hij niet onder stoelen dan wel banken. En het (levens) verhaal dat hij naar voren bracht, maakte ook bepaald indruk. Een doodgewone dinsdagavond dat leden van het illustere fotocafe op de randjes van de stoelen bracht. En of dit nu heden dan wel verleden betrof, de kleurrijke beelden spraken geregeld voor zich.

Varkenskoppen, waarbij het karkas niet meer zichtbaar was, straatjes waar een enkeling zich in waagde en of dit nu ten noorden van de evenaar dan wel ten zuiden was, boeiend was het in ieder geval. Een uitje dus, wat mij bijzonder getroffen heeft, een klankrijk bord aan belevenissen om het maar in zijn food belangstelling te vertalen.

En wat het zo bijzonder maakte, hij bracht zijn verhaal heel smakelijk!