STERK te

Als de man door het in het openbaar dragen van een mondkapje ook leert om zijn grote mond dicht te houden, loop je toch nog de kans dat zijn vingers dusdanige bewegingen blijven maken dat hij iedere keer opnieuw met een uitspraak de wereld weet te shockeren. Leen hem een vinger en voor je het beseft, ben je je hele hand kwijt. Dat het maar een griepje is zullen velen met hem beamen, dat alles een kostenplaatje kent een gegeven en dat de mensheid geconfronteerd wordt met een grote opruiming van mensen die al ziek, zwak en misselijk waren, eerder zijn overleden dan de bedoeling was, zolang het niet direct in jouw nabijheid verkeert, zal iedereen daar zijn eigen gedachten over hebben dan wel zijn mening aan anderen toevertrouwen.

Een soort van Sale voorzien van een label dat doe denken aan een grote opruiming, waarbij op = op welhaast een vanzelfsprekendheid is geworden. Mensen van alledag, mensen die al een tijd geleden de weg zijn kwijt geraakt, mensen voor wie het leven allang geen inhoud meer heeft dan wel mensen die vinden dat hun leven allang voltooid is, die zich door de dagen sleuren en waarbij het liever gisteren was geweest dat Magere Hein aan de deur stond te kloppen dan dat het overmorgen nog steeds afwachten is.


Maar… er zijn ook mensen die spontaan neervallen, geen idee hebben wat ervoor gezorgd heeft dat er een hoofdwond is ontstaan en om het geheel toch van een hechting te laten voorzien (lijmen helpt ook in de regel, daar hoeft geen kram meer aan te pas te komen), dan wel met een draadje alsnog de rafelranden van de wond aan elkaar laat zetten door de huisarts lastig vallen en even daarna terecht komen op de afdeling Spoed Eisende Hulp, met draden aan apparaten worden gekoppeld, pillen gaan slikken en van het ene om het andere moment hun onafhankelijkheid inleveren. En dat dit wondje ervoor zorgt dat er verder wordt gekeken dan dat de wond lang is, de Cardioloog in consult wordt geroepen het het hele circus van onderzoek en behandeling veelvuldig bezoek aan het ziekenhuis teweeg zal gaan brengen.

Ja, we blijven mensen van alledag, hebben pretenties die er niet om liegen maar… van het ene op het andere moment kan het stomweg spontaan afgelopen zijn. Sterkte BoB en houd je hoofd recht en laat je gedachten in je hoofd met een glas water met ijs gewoonweg afkoelen.