TAALbeeld in BEELDtaal

‘Alles goed…?!’, een vraag waar ik eigenlijk geen kant mee uit kan. Want hoe zou alles goed moeten zijn in een wereld waar het niet alleen om mij draait? Wanneer mij die vraag anders bereikt en ik antwoord door te zeggen ‘slecht’ loop ik de kans dat ik de ander met een mond vol tanden laat staan. Of dat ik een gebit zie met veel gaten… Vanwaar dit verhaal op een dag dat ik me gisteren voor de tweede keer heb laten prikken, de wachters mij vroegen of ik ook een gezondheidsverklaring bij me had (hetgeen niet het geval was), ik nogmaals via sms op de hoogte was gebracht dat ik om 15.01 uur mij diende te vervoegen bij die vaccinatietent (van de Boers tentenbedrijf) en na de spuit mij nog een kwartier rustig diende te houden alvorens huiswaarts te kunnen keren.

Houd je fatsoen, J.P. Coen!

En dat alles onder die eerder veronderstelde noemer ‘alles goed?’ Nu is het wel zo dat de kans dat ik alsnog in contact kom met die groene onrustzaaier waarschijnlijk tot een minimum wordt beperkt, dat neemt niet weg dat de K & CC plannen aan het maken is om juist die Kunst in het kader van de Cultuur een andere dimensie probeert te geven, onder de noemer van verantwoorde educatieve ‘uitjes.’ Zonder haring noch zuur, om van het wittebrood dan maar te zwijgen. Zo kan het ook vandaag weer alle kanten opgaan, ware het niet dat ik een vervolg ga breien aan dat waar ik gisteren reeds melding van heb gemaakt, te weten een vervolg op die krantenkoppen van Pauline. Want dat blijft me wel bezighouden, de kwaliteit die zij van het geschreven woord weet om te zetten in beeldtaal. Bij haar is het taalbeeld in beeldtaal terwijl in het verleden de Kunstuitleen Alkmaar het omgekeerde heeft weten te bewerkstelligen.

in wording ‘woning nood

Beeldtaal in taalbeeld waar ook ik in terug te vinden ben en mij op het spoor van Rafels Licht Gedicht heeft gebracht. Maar ook dat is van een andere tijd een andere dimensie als het ware en waar ik melding mocht maken van ‘werk in uitvoering’ zal ook het laatste beeld een indruk geven van het werk dat Pauline onder handen heeft genomen…