To do or not te be

Gisteren was ik even minder serieus, hetgeen mij wel vaker overkomt wanneer in mijn geest de dijken doorbreken. Nu weet ik wel dat de wedstrijd Zomertijd alle registers ten aanzien van water heeft open getrokken, dat ik op mijn manier ook van mij heb laten horen en dat ik een naamsverandering heb ondergaan.

In plaats van Wik Pijper staat er nu bij een foto van mij Wik Oijper. En dat vind ik op zichzelf niet eens zo verkeerd, maar om nu het hele proces van een mogelijke naamsverandering in te gaan met een uiteindelijke publicatie in de Staatscourant, dat is wel wat veel gevraagd. Buiten de kosten uiteraard, voor die mogelijk beperkte jaren die ik nog heb te gaan.

Ik kan me beter gaan hullen in stilzwijgen, voordat er een lawine van reacties gaat ontstaan, maar diegenen die ooit iets van mij vernomen dan wel gelezen hebben, weten dat ik graag de draak met mezelf steek. Sint Joris is er nu eenmaal ook goed van af gekomen.

Goed, de caravan gaat weer op stal, staat een jaar garant onder een glazen dak geparkeerd, kent de levensvreugde van ruim veertig (40!) jaar en verkeert nog steeds in een aangepaste staat. Groen met wit, een dakvenster dat vast zit, een bed en een zitje, een kraan die het soms wel, maar vaak ook niet meer doet, een gasfles links, een gasfles rechts en de vloerbedekking die ervoor zorgt dat je niet met je blote voeten op het koude zeil beland.

En dan te bedenken dat het juist die aanwezige vloerbedekking is geweest die ervoor zorgde… Ook dat is reeds lang geleden en de kennelijke staat waarin het bakbeestje momenteel verkeert, doet niet alleen nostalgisch aan, maar kent ook nog eens een ruime voortent, een luifel die menig storm niet heeft doorstaan en de lichtjes die er altijd voor zorgen dat een zekere spanning ontstaat.

Van 220 naar een eenvoudige stekker die zeven polen kent en waarbij het knipperen der lichten, het flakkeren van remmen dan wel de verlichting die ook overdag gevoerd zou kunnen worden, wat simpele aandachtspunten zijn. Maar ook daar valt in de regel wel weer een mouw aan te passen en wanneer breien niet lukt, haken en punniken zijn niet te vergeten alternatieven. Waardoor dit bericht een duidelijke afsluiter kent: eind goed en dan weet je het wel!