Uit met de pret: geen gezeik, iedereen…

Natuurlijk voel ik mij bezwaard wanneer blijkt dat ik weer eens naast de pot heb gepiest. Daardoor zadel ik een ander met mijn gezeik op! Je zult anderen de kost moeten geven die zich daar geen ene mallemoer van aantrekken, sterker nog voor je het weet ben je failliet. En dan te bedenken dat wij de laatste tijd aan alle kanten de gelegenheid hebben om te sparen, te sparen en te sparen en we voor het gemak even vergeten dat de gelden die wij aan webwinkels besteden zich laten uitbetalen door de pakketbezorgers die daar geen cent meer op verdienen. Hooguit dat Post.nl niet weet wat met al die gelden te doen, dat het heen en weer terugsturen veelal tegenwoordig ook kosten met zich meebrengt en dat het er voorlopig naar uitziet dat in deze omstandigheden weinig verandering zal gaan plaatsvinden.

Dus waar ooit de kreet: ‘geen gezeik, iedereen rijk’ door dat illustere duo naar voren werd gebracht, krabt Wopke zich nog eens achter de oren, laat Rutte zijn scheiding nog steeds ter linkerzijde aanbrengen en heeft zijn kapper nog steeds geen klagen, omdat een ding zeker van toepassing is: zijn haar zit altijd goed! En dat voor een recht(s) persoon die zich van geen kwaad bewust is en zich schuilhoudt ergens op een niet bekende plek in Den Haag, waar Sigrid Kaag zich mogelijk warm loopt om zijn ‘functie elders’ met haar inbreng te gaan vullen. Alhoewel, het is geenszins een gelopen race en waar de paarden draafden kan het niet zo zijn dat er van matchfixing sprake kan zijn zolang er geen draverijen met publiek worden gelopen. Nu leent het weer van de afgelopen dagen zich bepaald niet om te gaan koersen, op die enkel wielrenwedstrijd na, waar het publiek zich schuilhoudt in het huis waar de beeldbuis zich genadeloos over die enkele bewoner buigt.

Nee, voor vandaag heb ik niet veel meer te melden dan dat gezeik waar ik mee begon zich laat vertalen in een aantal urinoirs die over niet te lange tijd ook tot het verleden zullen gaan behoren, te weten het gebouw van Koel310 wat tegen de vlakte gaat. En waar ooit de gelegenheid werd geboden om niet alleen die broedplaats van een inhoud kon worden voorzien zal het straks uit zijn met de pret die zich in het riool heeft voortbewogen…