Vadertje tijd.

Het klokje van gehoorzaamheid staat naast het klokje van zeven uur. Komt tijd komt raad, en wanneer je verdwaalt in het heelal op 10.000 lichtjaren van hier houd je de tijd niet langer in de hand. Of raadpleeg je dan ook je ‘smartwatch’, opdat je weet hoeveel stappen je hebt gedaan, je hartslag kunt controleren, je bloeddruk ook nog wordt gemeten en om het geheel af te ronden je ook precies weet waar je je op dat moment bevindt. Of tot de ontdekking komt dat je batterij het heeft begeven, dat dat opwindexemplaar van een automatisme was voorzien en je niet veel meer weet te doen dan de tijd op dat moment in te gaan schatten. Dat dat enkele uren verschil kan gaan uitmaken, neem je maar op de koop toe.

Waarom dit verhaal? Volgende week is het weer zover, gaan we weer een uur in de tijd terug. Van zomer naar wintertijd, waarbij menig biologische klok van de rel raakt. In het VOorjaar VOoruit, het nAjaar kenmerkt zich door Achteruit te gaan. Het heeft wat weg van de maan die zich door een eerste en laatste kwartier laat kenmerken. Maar daar heb je dan weer wat Franse woorden voor nodig. De P (premier) voor het eerste kwartier, de D voor het laatste kwartier. Waarbij ik in het midden laat of die D dan staat voor Derriere… Het zal waarschijnlijk wel Dernier zijn. Maar dat van die derriere spreekt mij eerlijk gezegd meer aan.

Ik schreef weer een bericht waar ik mogelijk een column aan kan gaan wijden. Maar of dat ook zo geplaatst gaat worden, ach een kwestie van tijd.

AFWACHTEN MAAR WEER!