Van A naar B over C.

Goed! Het kan nu eenmaal niet altijd een vrolijk bericht zijn. Neen, ook ernstige zaken dienen nu eenmaal ook te passeren. Maar wanneer het ontbreekt aan Input kan ik hooguit aan Output gaan denken, zonder direct aan put in te gaan denken. Het put je misschien out maar wanneer je uitgeput bent, neemt niet alleen je weerstand af maar ook je energie komt terecht in een toestand die niet veel afwijkt van het absolute nulpunt. En dan doel ik op een graad of wat die ooit ergens in Leiden naar voren is gebracht. iets van 273 onder nul en wanneer het om zo’n toestand draait kan het niet anders dan dat er niets overblijft. Dat is weer eens een omstandigheid die haaks staat op wat ik vandaag naar voren ga brengen. dat wil zeggen een beeld van jan waarbij ik wel iets denk te zien maar geen idee heb waar ik naar kijk. Zijn het veren en is een deel van het verenpak verdwenen? War bevindt zich tussen de boven- en de ondertoon. Is het een ontwerp of mogelijk misschien stomweg een design, waar een (on)bekend kunstenaar zich op heeft uitgeleefd. En waarom is juist dit object in een museum terecht gekomen? Heeft het iets te maken met dat eerder veronderstelde nulpunt, of slaat deze opmerking als een tang op een olifant, bij gebrek aan een knorrend dier? Wentelde de kunstenaar zich in het stof om tot een stoffig geheel te kunnen komen.

Vragen die de nodige bedenkingen naar voren kunnen brengen, waardoor ook dit bericht nauwelijks de aandacht op zich weet te vestigen. Maar ook dat doet er dit keer niet toe, het is nu eenmaal donderdag en wanneer ik mijn voornemen uit ga voeren, loop je de kans dat het een macaronischotel wordt voorzien van salami, paprika, uien, tomaten, champignons, en nog wat spullen waarvan het de bedoeling is dat ik daar een tweetal dagen van ga genieten. Want dit geheel wordt onder een laag van oude, geraspte kaas in de oven gezet om daarna niet alleen mijn mond te verwennen, maar ook mijn maag te gaan vullen.

… zijn het wel veren?

Ik bedoel maar hoe kom je in godsnaam van A naar B als je een hoge C niet kunt halen?!