Ver te vloeken.

In stilte loop k mij uitbundig te vervloeken. Niet dat dit een meter uithaalt want zelfs de meters die ik mij per dag stel, blijken overdag niet helemaal haalbaar te zijn. Waardoor de dag met bepaalde voornemens, op voorhand ten onder gaan. Mijn lief kent momenteel andere prioriteiten dan dat ik mijn geestelijke prioriteiten stel, waarbij de sensatie van pijn een teken is dat ergens een grens wordt bereikt dan wel de kans bestaat dat deze wordt overschreden. Gelijk ook de toestand in de wereld zich momenteel als grensoverschrijdend manifesteert, waarbij de G7 er van alles aan gelegen is om de handen schoon te wassen, waar het niet lukt om de handen in elkaar te slaan. Belangen die zich momenteel voordoen en mogelijk op de wat langere termijn anders uitpakken dan dat dit de bedoeling was. En dat zou in zekere zin, ook een metafoor kunnen zijn in mijn huidige situatie, waarbij ik gedwongen ben om mij niet alleen te matigen, maar ook nog eens te onthouden van middelen die ik onder genot zou kunnen scharen.

Te denken valt aan dat rokertje, dat broodje met die kroket vergezeld van die alcoholische versnapering maar heb ik er in zekere zin een ander genotmiddel voor in de plaats gekregen te weten: kippensoep! Met opvallend veel peper en het moet zo zijn maar dat Maggi wat maak je me nu op mijn menu prijkt is een prettige bijkomstigheid. En van bijkomstigheden dien ik het heden te hebben gezien ook het feit dat ik mijn aandacht beperkt op zaken weet te richten en de afleiding als zodanig zich hooguit kenmerkt door die enkele ekster, dat koolmeesje dat vergeefs nog op zoek is naar een verdwaalde buxusmot, waar de buxus in een tweede leven alsnog de geest heeft gegeven en waar het zonnetje zowaar gisteren weer blijk gaf van zijn dan wel haar dan wel een bestaan. Want ook de zon ontkomt er niet aan om zich zo neutraal mogelijk te manifesteren in een wereld die niet alleen inclusiviteit claimt maar ook niet te beroerd is om afstand te nemen van wat ooit voor een bijzondere populatie was weggelegd onder de noemer van exclusiviteit.

Dan is het goed te weten dat mijn marges ten aanzien van het gebruik van bloedverdunners zich ook geen moer aantrekken dat zij even boven die marge uitstijgen…