Verjeugdigen!

Wanneer het mij niet lukt om op de een of andere manier een niet door mij afgesloten wifi verbinding te maken, slaat niet alleen deze hele tekst nergens op, maar kan het ook nog eens kwalijke gevolgen krijgen. In die zin dat een open dan wel een gesloten verbinding ervoor zorgt dat de buitenwereld van mijn binnenwereld verstoken blijft en dat mij er alles aan gelegen is, om mijn dagelijkse gang van zaken te blijven continueren. Je zou er bijkans neurotisch van kunnen gaan worden. Nu bestaat sinds geruime tijd het fenomeen van neurosen leer niet meer, is dit vervangen door de omschrijving obsessief compulsieve stoornis, dat neemt niet weg dat ik bijkans in de nieuwe gordijnen kom te hangen. Een aap is er niets bij.

Goede raad kan in deze duur zijn, wanneer ik mijn vraagbaak in werking stel komt het mij voor dat ik niet alleen mijn handen door mijn haren laat gaan, maar ook nog eens een poging waag om een schrijven in de vorm van dit bericht naar voren te kunnen gaan brengen. Maar voor nu even op stop, opdat ik dit bericht vast kan gaan vastleggen, alvorens de hele zaak wederom af te gaan sluiten. Een goede manier om deez’ zondag door te gaan brengen… Hoewel geduld in deze wederom een schone zaak is.

En dat terwijl ik plannen had om de Kunst10Daagse met een fenomenaal aantal beelden af te gaan ronden, hetgeen bij deze waarlijk nog gaat lukken ook! Menig kunstenaar zal teleurgesteld zijn omtrent de verkoop van zijn of haar werken, een bescheiden persoon met bescheiden prijzen zal ermee aan de loop zijn gegaan en Bergen kan zich opmaken voor de volgende aflevering van dit fenomeen. Wanneer de veiling achter de rug is, de balans wordt opgemaakt en men wederom verzekerd is van het feit dat ook volgend jaar de ruimte ter beschikking komt te staan, kan er hooguit sprake zijn van veranderingen wanneer een kunstenaar het besluit neemt om juist volgend jaar iets van zijn of haar werken met een totaal andere draai naar voren te gaan brengen. Een kwestie van jezelf steeds opnieuw vernieuwen, opnieuw uit gaan vogelen wat je in je kern raakt dan wel je voorspelbare levenspad te gaan verlaten. Voorspelbaarheid geeft aan de ene kant zkerheid, terwijl onzekerheid veelal door verzekeringsmaatschappijen wordt gewaardeerd met een premie verhoging…


Doe het daar vandaag maar mee, sluit af wat zich af laat sluiten en met de tijd als veranderd gegeven: ook ontdekt dat het nu een stuk eerder donker is?!